Vabljeni na Larfa Art Cerkno 2023

4. Festival lesa in rokodelstva, Cerkno, 9. september

V Cerknem bo v soboto, 9. septembra potekal četrti Festival lesa in rokodelstva LARFA ART CERKNO 2023, ki bo ponudil zanimive aktivnosti za rokodelce in za vse tiste, ki ste željni novih znanj na področju rokodelskih veščin in spretnosti, ljubitelje lepega, lesenega in lokalnega. Na središču Cerknega bo potekalo prvo vseslovensko srečanje predic in skupinsko predenje. Anin sejem bo bogat s ponudbo rokodelskih in prehrambenih izdelkov. Na ogled bo razstava Toplina lesa in volne – razstava lesenih in volnenih izdelkov v Cerkljanskem muzeju. Letos smo lesu dodali nov naravni material – volno. Na razstavi svoje izdelke razstavljajo lokalni podjetniki lesarji in rokodelke, članice rokodelske sekcije Društva rejcev drobnice Idrija-Cerkno.

Ustvarjalno bo. 

Izvedbo dogodka sofinancira Občina Cerkno.


Vabljeni na ROKODELSKA DOŽIVETJA

SOBOTA, 9. september, 10.00 – 12.00

Delavnica SESTAVI SVOJEGA ŠKRATA – za otroke

Izdelava in poslikava lesene lutke tipa KOPITLJAČEK.

Lesene igrače, še posebno tiste, ki jih naredimo sami, imajo prav poseben čar. Gre namreč za združevanje čudovitega naravnega materiala ter naših ročnih spretnosti. Na delavnici bomo spoznali igračo, ki ima sicer dolgo zgodovino danes pa je bržkone že malce pozabljena. KOPITLJAČEK je preprosta lutka z gibljivimi udi, ki so na hrbtni strani povezani z vrvico. Ko potegnemo vrvico naša lutka “oživi”.

Na delavnici, ki bo potekala pod mentorstvom Tine Zadnik bomo sestavili navihanega škrata iz lipovega lesa. Pred pripravljene dele bomo ročno pobrusili, pobarvali in nato povezali skupaj.

Delavnica je primerna za udeležence od 7 let dalje (lahko tudi mlajši od 7 let, vendar obvezno v spremstvu staršev).

Cena: 10,00 EUR z DDV.

Rokodelska delavnica je plačljiva. Informacije in obvezne predhodne PRIJAVE se sprejemajo na ICRA d.o.o. Idrija na E: trznica@icra.si ali T: 05 37 43 912. Število mest je omejeno.


SOBOTA, 9. september, 10.00 – 12.00

Delavnica IZREZLJAJ SI SVOJ PRVI IZDELEK

Pod mentorstvom Petre Plestenjak Podlogar, mojstrice ročnega rezbarjenja iz Škofja Loke bomo vrezali v kos lesa in si izrezljali svoj prvi izdelek.

Petra kot rokodelka aktivno deluje v okviru Rokodelskega centra DUO Škofja Loka in je danes edina nosilka mojstrskega znanja izdelovanja modelov za mali loški krhek.

Poleg modelov ustvarja tudi druge izdelke, sodobne rezbarije, knjižna kazala, obeske in rezbarije na pohištvu.

Delavnica je primerna za udeležence od 12 let dalje. Vse pripomočke in les dobite na delavnici.

Cena: 23,00 EUR z DDV.

Rokodelska delavnica je plačljiva. Informacije in obvezne predhodne prijave se sprejemajo na ICRA d.o.o. Idrija: E: trznica@icra.si  ali T: 05 37 43 912. Število mest je omejeno.


Prilogi:

Program LARFA ART v slovenskem jeziku (.pdf datoteka)
Program LARFA ART v angleškem jeziku (.pdf datoteka)