Olimpijska bakla že na poti po Sloveniji

Po torkovem prižigu olimpijske bakle v antični Olimpiji je včeraj svojo pot po Sloveniji v Lendavi pričela tudi slovenska olimpijska bakla.

Bakla, ki bo po Sloveniji potovala 72 dni in svojo pot zaključila 13. julija v Kranjski gori, bo 1. junija prispela tudi v Cerkno. Na Olimpijskem komiteju Slovenije so zapisali:

»Baklo bodo na njeni poti spremljali športni navdušenci različnih generacij, vse od vrtčevskih otrok, osnovnošolcev, dijakov, zaposleni, invalidi in športniki s posebnimi potrebami, rekreativni člani slovenske športne družine in stanovalci domov za starejše občane. V njeno popotovanje bodo tako vključeni prav vsi. In nenazadnje, med nosilci bodo tudi nekdanji vrhunski slovenski športniki in športnice, olimpijci in paralimpijci. Vsakdo izmed sodelujočih bo tako prispeval svoj kamenček v slovenski olimpijski mozaik vrednot, ki jih poudarja svetovno olimpijsko gibanje.«

Več o poti bakle skozi našo občino vam bomo predstavili pred dogodkom, do takrat pa lahko potovanje in ostale zanimivosti spremljate na povezavi https://pariz2024.olympic.si/slovenska-bakla.

Kot so še zapisali pri OKS, je pred nami pestro športno poletje, in verjamemo, da bomo slovenske športnike vsi z veseljem spremljali in podpirali.