Voščilo ob prazniku občine Cerkno

Spoštovane občanke, spoštovani občani.

Danes praznujemo poseben dan. Dan, ko se ozremo nazaj na prehojeno pot naše Občine in obenem z zanosom zremo v čas, ki je pred nami. Prav je, da se spomnimo dosežkov, ki smo jih dosegli skupaj in iščemo navdih za nove izzive, ki nas še čakajo, da jih realiziramo.

Cerkno je kraj, kjer domujemo različne generacije, kjer se srečujejo različni pogledi in kjer skupaj ustvarjamo kvalitetno prihodnost. Pomembno je, da ohranjamo našo tradicijo, hkrati pa se moramo prilagajati okoliščinam, ki spreminjajo svet okoli nas.

Danes, ko slavimo praznik naše Občine, se ne morem izogniti besedam hvaležnosti. Narava nas je letos postavila pred nepredstavljive izzive, a na drugi strani smo ob poplavah in vetrolomu doživeli tudi izjemno enotnost in okrepili medsebojno pomoč.

Ponosen sem na to, kako smo se odzvali na krizne dogodke, zavedam pa se, da moramo skupnostno skrbeti za našo Občino tudi v mirnejših časih. Le tako bomo lahko gradili boljšo prihodnost za nas vse.

Tako naj bo današnji praznik predvsem priložnost za izražanje hvaležnosti, za povezovanje in pozitiven pogled naprej, k razvoju naše Občine.

Hvala vam, občanke in občani, za vaš prispevek k skupnosti, za vašo srčnost in predanost.

Gašper Uršič