Stanje v Cerknem se umirja, gasilci sanirajo posledice

V Cerknem so se danes popoldne oglasile sirene za splošno nevarnost. Zaradi velike količine padlega dežja je voda v centru mesta drla po cestah in s seboj odnašala betonska korita za rože in zabojnik za kosovne odpadke, zalilo je tudi parkirišče pošte.

Na uredništvo smo prejeli tudi informacijo, da je meteorna voda drla tudi skozi sotesko Pasice, kjer se nahaja Partizanska bolnica Franja. Direktor muzeja Idrija Miha Kosmač posledic, ki jih je pustilo neurje, še ni želel komentirati, saj pregleda na terenu še niso opravili, razmere za ogled so bile danes še prenevarne, opravili ga bodo navsezgodaj zjutraj.

V občini Cerkno so obilne padavine že v popoldanskih urah povzročile poplavljanje pritličnih prostorov pošte v Cerknem, kjer so popoldne prečrpavali vodo. Zalilo je tudi stanovanjski objekt v kraju Gorenji Novaki. Na Bukovem pa so gasilci že sanirali poškodovano ostrešje stanovanjskega objekta.

Izjavo o stanju nam je podal vodja intervencije Primož Eržen iz PGD Cerkno.

Izjava Primož Eržen

Stanje bomo spremljali v živo zato ostanite z nami. Naši poslušalci pa so na naši Facebook strani že delili tudi posnetke, kakšno je stanje pri njih.