PROSTOFER v občini Cerkno znova vozi

V Cerknem, kjer je julijsko neurje povsem uničilo občinsko vozilo, občina pa še ni uspela kupiti novega, bodo starejši občani spet lahko uporabljali brezplačne prevoze PROSTOFER.

Občini Cerkno je namreč na pomoč prijazno priskočilo podjetje Špan Center mobilnosti z Brezovice pri Ljubljani in ji v brezplačni najem ponudilo svoje vozilo Seat Arona.

Vozilo je v Španovem centru mobilnosti prevzel župan Gašper Uršič in se direktorju Damjanu Španu lepo zahvalil za tovrstno pomoč, saj bodo s tem starejši občani Cerknega znova veliko lažje prišli do zdravnika in drugih nujnih opravkov.

V Cerknem, kjer se brezplačni prevozi PROSTOFER izvajajo že dve leti, so vozniki prostoferji opravili že več kot 450 prevozov, največ v zdravstveni dom in bolnišnico.

Brezplačni prevoz je namenjen starejšim od 65 let, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje mesečne dohodke, pa tudi slabe povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Invalidi in osebe s posebnimi potrebami pri prevozu ob sebi potrebujejo spremljevalca.

Brezplačni prevoz je treba naročiti vsaj tri dni pred prevozom na enotni številki klicnega centra 080 10 10 od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro.