Povabilo na razstavo Toplina lesa in volne v Cerkljanskem muzeju

V okviru četrtega Festivala lesa in rokodelstva LARFA ART CERKNO 2023 so s strani ICRA d.o.o. Idrija pripravili že četrto razstavo s predstavitvijo lokalnih izdelkov.

Letos so lesu dodali nov naravni material – volno. Na razstavi svoje izdelke razstavljajo lokalni podjetniki lesarji in rokodelke, članice rokodelske sekcije Društva rejcev drobnice Idrija-Cerkno.

Med njimi so KENDALES d.o.o. (Dolenje Novake), LESGAL d.o.o. (Sovodenj), Selak d.o.o. in Danilo Selak (Planina pri Cerknem), MASIVA Matej Makuc s.p. (Reka pri Cerknem), Anton Kavčič s.p. (Police), Mizarstvo Damijan Vončina (Gorenja Kanomlja).

Notranjo opremo iz lesa letos lepo dopolnjujejo izdelki iz volne, ki so jih izdelale Metka Prezelj (Ravne pri Cerknem), Tatjana Prezelj Kene (Cerkno), Mira Mlakar (Cerkno), Mira Mlakar (Sovodenj), Alenka Rupnik (Idrija), Sonja Mlakar (Idrija), Marta Simnovčič (Idrija), Tina Zadnik (Idrija), Darja Lampret (Tolmin), Darinka Bašič (Tolmin). Zasnovo predlogov za nekaj novih izdelkov iz volne je podal Jože Carli s.p., univ. industrijski oblikovalec iz Idrije.

Jože Carli je poskrbel tudi za postavitev razstave, ki bo v Cerkljanskem muzeju na ogled vse do nedelje, 27. avgusta (vse dni, razen ponedeljka). Ogled razstave je brezplačen.

Razstava že četrtič dokazuje, da imamo v okolju izjemne mojstre, mizarje in rokodelce, ki vrhunsko opravljajo svoje delo. Mi pa njihove rezultate z veseljem postavimo na ogled.

Pripravo razstave v okviru dogodka LARFA ART Cerkno 2023 podpira Občina Cerkno.

Lepo vabljeni.