Pozitiven-test-pop

[ZD IDRIJA OBVEŠČA] Novosti pri testiranju za COVID-19 (od 24. 1. naprej)

admin Koronavirus COVID-19, Novice

ZD Idrija v skladu z zadnjimi veljavnimi odredbami pristojnega ministrstva, vezano na obvladovanje nalezljive bolezni COVID-19, obvešča vse s prebivališčem na območju občin Cerkno in Idrija oziroma z izbranim zdravnikom v ZP Cerkno in ZD Idrija, da izvedba PCR oziroma HAG-T (v primeru suma na okužbo s COVID-19 oziroma brez bolezenskih znakov) poteka na sledeče načine:

1. V primeru suma na okužbo s COVID-19 ali z bolezenskimi znaki in ob dejstvu, da se niste samotestirali, se lahko HAG-T testiranja udeležite:
V ZP Cerkno – v kontejnerju pred ZP Cerkno, vsak delovni dan – od ponedeljka do petka, med 13:00 in 13:30. Testiranje poteka brez naročanja. Pacienti, ki bodo pozitivni na HAG-T, bodo na PCR naročeni na točki testiranja.

V ZD Idrija – v prostorih COVID ambulante (v prostorih Centra za krepitev zdravja), vhod za objektom ZD Idrija, vsak delovni dan – od ponedeljka do petka, med 12:30 in 13:30. Testiranje poteka brez naročanja. Pacienti, ki bodo pozitivni na HAG-T, bodo na PCR naročeni na točki testiranja.

V primeru negativnega testa in ob simptomih respiratorne okužbe so pacienti napoteni v samoizolacijo, ob nadaljevanju simptomov tudi 72 ur po negativnem HAG-T, se je potrebno obrniti na ambulanto osebnega zdravnika, ki vas bo napotil na PCR testiranje.

2. V primeru pozitivnega testa na samotestiranju (doma) se lahko na odvzem brisa za test PCR naročite na telefonski številki 05 37 34 213, vsak delovni dan, v času med 8:00 in 11:00. V tem primeru boste na odvzem naročeni še isti dan. Upravičenost do naročila in s tem PCR testiranja je potrebno izkazati na mestu testiranja, in sicer s predloženim pozitivnim testom (lahko tudi s fotografijo testa).

3. Kronični bolniki, nosečnice in otroci oziroma posamezniki z akutnimi težavami se lahko v primeru potencialnih znakov za okužbo s SARS-CoV-2 virusom obrnete na ambulanto izbranega osebnega zdravnika v ZP Cerkno ali ZD Idrija oziroma v primeru nujnih stanj pokličete ambulanto NMP ZD Idrija.

4. Testiranja s HAG-T v prostorih Večnamenskem centru Cerkno (CŠOD) in Magazina v Idriji so namenjena LE OSEBAM BREZ BOLEZENSKIH ZNAKOV (brez suma na okužbo s COVID-19). V primeru pozitivnega HAG-T na lokaciji hitrega testiranja v ali v Cerknem vas na odvzem brisa za test PCR naročijo na točki odvzema, kjer boste obveščeni tudi o datumu in uri odvzema.

Samoplačniška PCR testiranja in izvajanje HAG-T (za osebe brez bolezenskih znakov)
V ZD Idrija izvajajo tudi samoplačniške odvzeme brisov za potrditev okužbe z virusom SARS-CoV-2 z metodo PCR.

Odvzem brisov je v prostorih podhoda Magazin v Idriji (pod Mestno knjižnico in čitalnico Idrija), vsak ponedeljek, četrtek in petek, med 8:00 in 9:00.

Za odvzem brisa je za pravne osebe potrebno predhodno naročilo, za fizične osebe pa naročanje ni potrebno.

Cena odvzema brisa je 85,00 EUR.

Izvajajo tudi množično testiranje s hitrimi testi (t. i. HAG testi). Testiranje poteka v Cerknem in Idriji ter je namenjeno le zdravim posameznikom.

Več na: TESTIRANJA COVID-19 – ZD Idrija (zd-idrija.si)