kendales_cerkno

Zbiranje humanitarne pomoči: Požar mizarske delavnice in tovornjaka v podjetju Kendales d.o.o.

admin Novice

V noči na 8. oktober je požar zajel mizarsko delavnico podjetja Kendales d.o.o. v Dolenjih Novakih pri Cerknem. Mizarska delavnica je pogorela skoraj v celoti, zgoreli so tudi izdelki, polizdelki, material za predelavo, stroji in pred delavnico parkirano tovorno vozilo.

Požar je najprej poskušal pogasiti lastnik sam, ker pa se je ogenj zelo hitro širil, je na pomoč poklical gasilce. Požar so pomagali gasiti gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Novaki, Cerkno, Gorje-Poče-Trebenče in Planina. V intervenciji je sodelovalo 56 prostovoljnih gasilcev z devetimi vozili.

V podjetju Kendales z več kot 50-letno tradicijo se ukvarjajo se s serijsko proizvodnjo lesenih izdelkov in izdelavo notranje opreme po meri. Podjetje je močno prisotno tudi na tujih trgih in razvojno naravnano. Je eno izmed uspešnejših malih podjetij v občini Cerkno, pomembno prispeva h gospodarskemu razvoju občine in odpiranju novih delovnih mest.

Lastnik Jože Kenda ocenjuje, da je požar povzročil za več kot 200 tisoč evrov gmotne škode, kakšna pa bo škoda zaradi izpada proizvodnje pa še ne zna oceniti. Družini Kenda so priskočili na pomoč prijatelji, znanci, sosedje, kolegi obrtniki, poseben račun pa je v ta namen odprla tudi Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom, ki deluje v okviru OZS.

Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom

Celovška cesta 71

1000 Ljubljana

Poslovni račun odprt pri NLB d.d.

št.: SI56 0201 3025 7684 878

BIC banke: LJBASI2X

Namen: Humanitarna pomoč – požar mizarske delavnice in tovornjaka

Koda namena: CHAR

Sklic: 00 10-1048

Slika: PGD Cerkno