Vir: www.kgzs.si

Volitve v svete KGZS: Vabljeni k sodelovanju v volilnem odboru

admin Novice

Za izvedbo volitev v svet Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in svete območnih enot Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije v letu 2020, ki bodo v nedeljo, 4. oktobra 2020, je volilna komisija na območju občine Cerkno določila volišče na sedežu Društva upokojencev Cerkno, Močnikova ul. 8, Cerkno. Za to volišče bo volilna komisija imenovala volilni odbor. Člani volilnega odbora imajo pravico do enkratnega nadomestila za vsak dan glasovanja v višini 50,05 EUR. Zainteresirani za sodelovanje v volilnem odboru vabljeni, da to sporočite na e-naslov tanja.kralj@gov.si najkasneje do srede, 9. septembra 2020.

Volitve v organe KGZS bodo potekale v dveh volilnih skupinah (v skupini fizičnih oseb in v skupini pravnih oseb), in sicer v trinajstih volilnih enotah, ki so hkrati tudi območne enote KGZS: Nova Gorica, Koper, Kranj, Ljubljana, Kočevje, Postojna, Novo mesto, Brežice, Celje, Ptuj, Maribor, Slovenj Gradec in Murska Sobota.

V prvi volilni skupini fizičnih oseb bo glasovanje potekalo po sistemu volitev v Državni zbor RS, kar pomeni, da bodo člani KGZS z volilno pravico v nedeljo, 4. oktobra 2020, od 7. do 19. ure lahko oddali svoj glas na približno 260 voliščih po vsej Sloveniji.

Za dodatne informacije smo vam na voljo, podrobnejša pojasnila o volitvah pa najdete tudi na spletni strani www.kgzs.si.