Dan za spremembe 2015

Stavba Dijaškega doma na Bevkovi je bila dolga leta prazna in prišel je čas, da smo jo v sklopu vseslovenske akcije DAN ZA SPREMEMBE, v soboto, 28. marca, napolnili z vsebinami, ki so jih pripravili posamezniki, društva in podjetja. Ker veliko društev deluje tudi v drugih prostorih, so jih na ta dan odprli, da so si jih občani lahko ogledali in še bolje spoznali delo vseh organizacij, ki so aktivne v Cerknem.

Pri programu v večnamenskem centru so sodelovali:

 • Center za socialno delo Idrija,
 • Dom upokojencev Idrija d.o.o.,
 • Območno združenje Rdeči križ Idrija,
 • Društvo Sožitje,
 • Mojca Kuralt,
 • Športno društvo Neptun,
 • Društvo prijateljev mladine Cerkno,
 • Društvo upokojencev Cerkno,
 • Družina Korovina,
 • Foto klub Cerkno,
 • Par & Mat, Zdenka Čemažar Vrban s.p.,
 • NK Idrija.

Dan odprtih vrat bodo imela naslednja društva:
C.M.A.K. od 9. do 12. ure, Rokodelsko društvo DRIKLC od 9. dp 12. ure ter Društvo Laufarija od 10. do 12. ure.

Program dneva za spremembe 2015
9:00 Socialna preventiva na CSD Idrija Center za socialno delo Idrija
9:30 Storitve Doma upokojencev Idrija, oskrba in varstvo starostnikov, d.o.o. Dom upokojencev Idrija d.o.o.
10:00 Predstavitev dejavnosti in storitev OZ RK Idrija občanom Območno združenje Rdeči križ Idrija
10:30 Predstavitev dela društva Društvo Sožitje
11:00 Angleška čajanka Mojca Kuralt s.p.
11:10 Aerobika in pilates za odrasle Športno društvo Neptun
14:00 Nogometni turnir U-10 (na igrišču) NK Idrija
14:30 Plesne vaje za otroke, aerobika za otroke Športno društvo Neptun
15:00 Predstavitev likovne sekcije društva Društvo prijateljev mladine Cerkno, Ustvarjalna delavnica za otroke & Društvo upokojencev Cerkno
16:30 Obarvajmo popoldne po rusko Rojc & Rojc
17:15 Fotoprojekcija Foto klub Cerkno
18:00 Mala šola osebnih financ PAR & MAT Zdenka Čemažar Vrban, s.p.

Predstavila se bosta tudi bioterapevtka Vidijana Vrenjak in ljubitelj družabnih iger Janko Kene.

Dopoldanski program
Dneva za spremembe 2015

Socialna preventiva Centra za socialno delo Idrija
CSD Idrija želi občanom in morebitnih uporabnikom predstaviti dva preventivna programa, ki sta namenjena otrokom in družini – Socialna pedagoška pomoč in Mladinske delavnice. Želijo si tudi novih prostovoljcev. Vabljeni!

Storitve Doma upokojencev Idrija, oskrba in varstvo starostnikov, d.o.o.
Predstavitev storitev, ki jih Dom upokojencev Idrija nudi občanom Občine Cerkno si oglejte na njihovi spletni strani: http://www.duidrija.si

Predstavitev dejavnosti in storitev OZ RK Idrija občanom
Na predstavitvi boste izvedeli, katera pomoč je na voljo uporabnikom,  kaj zbiramo na Rdečem križu, katere projekte in dogodke se izvaja, dejavnosti krvodajalstva in prve pomoči, in kako bo vsem nam koristila prisotnost Rdečega križa v pisarni v Večnamenskem centru Cerkno. Podrobneje o OZ RK Idrija na spletni strani: http://idrija.ozrk.si

Predstavitev dela Društva Sožitje Idrija – Cerkno
Z akcijo želijo seznaniti občane in občanke z njihovim delom, se jim približati in pridobiti nove člane ter prostovoljce. Podrobneje o društvu na spletni strani: http://www.zveza-sozitje.si/idrija-in-cerkno.html

Jezikovni tečaji za odrasle
Profesorica angleščine in nemščine Mojca Kuralt želi občanom predstaviti jezikovne tečaje v Cerknem, ki jih bo v prihodnjih mesecih tudi izvajala. Na predstavitvi se boste lahko tudi prijavili in se dodatno pozanimali o izvedbi.

Športno društvo Neptun
Inštruktorica aerobike Vesna Obid odrasle vabi, da se ji pridružite pri prikazu aerobike in pilatesa, ki ju že vrsto let nudi našim občanom.

V stari kašči Rokodelskega društva DRIKLC (http://www.rokodelci-cerkno.si) na Močnikovi 8, vas bodo veseli od 9. do 12. ure. Društvo si želi s svojim delom prispevati k ohranjanju naše bogate premične dediščine ter pripravlja razstave, sodeluje s sorodnimi društvi ter organizira Festival rokodelstva. Če vam bodo izdelki všeč, si jih lahko tudi kupite. Prisrčno vabljeni!

V Društvu Laufarija (http://www.laufarija-cerkno.si) vas pričakujejo od 10. do 12. ure. Ogledali si boste njihove prostore, pogovorili s člani, ki vam bodo povedali marsikatero zanimivost tega znanega običaja. Videli boste, kako shranjujejo maske in kje se piše tisti dolgi kalamuon. Laufarska družina vas vljudno vabi na obisk.

Popoldanski program
Dneva za spremembe 2015

NK Idrija – Cerkljanska ekipa organizira Nogometni turnir U-10
Popoldanski program bodo začeli mladi nogometaši iz različnih okoliških nogometnih klubov (NK Ledine Mali mojstri U-10, NK Idrija U-10, NK Idrija  U-8, NK Tolmin U-10, NK Cerkno U-10, NK Cerkno U-9). www.nkidrija.si

Športno društvo Neptun bo v popoldanskem času predstavilo plesne vaje in aerobiko za otroke.

Ustvarjalna delavnica za otroke in predstavitev DU Cerkno

Društvo prijateljev mladine Cerkno (http://www.zpm-idrija.si) pripravlja ustvarjalno delavnico za otroke. Istočasno boste vsi prisotni lahko spoznali likovno ustvarjanje članov Društva upokojencev Cerkno (http://upokojenci-cerkno.si) ter pokramljali s predstavniki obeh društev, katerih želja je predvsem uspešno sodelovanje in druženje različnih generacij. Pridite in povprašajte, zagotovo izveste kaj novega.
Pobarvajmo popoldne po rusko

Z Družino Rojc-Korovina bomo pobarvali popoldne po rusko, otroci bodo spoznavali ruske risanke in besede.

Foto klub Cerknovam želi predstaviti svoje delo, svetovati pri obdelavi fotografij, nastavitvah v aparatu, nakupu oz. kar koli vas zanima na področju fotografije, hkrati pa v svoje vrste vabi nove člane. Za vas pripravlja  tudi zanimivo projekcijo fotografij mednarodnega natečaja Maska, prispelih iz celega sveta.(http://www.fotoklub-cerkno.si)

Zdenka Čemažar Vrban je finančna strokovnjakinja, ki že 15 let spremlja trende denarnih tokov v svetu in doma. Tokrat prihaja v svoj rodni kraj z Malo šolo osebnih financ, ki jo bo v prihodnjih mesecih izvajala tudi v Cerknem. Skozi šolo se nam odprejo nove dimenzije pogleda na denar ter izostri občutek za različne finančne produkte, v številkah pa se pojasni predstava o vrednosti obrestne mera ter denarja samega. Vsa predstavitev temelji tudi na matematičnih konkretnih izračunih. Pri ge. Čemažar Vrban se boste lahko tudi prijavili na Malo šolo osebnih financ, kakor tudi na individualno neodvisno svetovanje, kjer lahko skupaj pregledate vaše dosedanje finančne odločitve. Par & Mat Zdenka Čemažar Vrban s.p. Ko se naš denar plemeniti.

V predprostoru boste v popoldanskih urah lahko spoznali tudi bogato igroteko domačina Janka Keneta, člana Kluba igralcev namiznih družabnih iger Slovenije, ki vam bo predstavil najrazličnejše družabne igre in vas povabil k igranju.

Prav ves dan pa bodo vaš obisk pričakovali tudi v Cerkljanskem mladinskem alternativnem klubu (C.M.A.K.) na Bevkovi 11, ki bo za vas pripravil najrazličnejše dejavnosti, in sicer vodene oglede po prostorih s strani mladih ter neformalni pogovori o mladinski problematiki, možnost ogleda filmov cmaKino produkcije, igranje družabnih iger, prikaz DJ-anja, ves dan pa bo na ogled tudi razstava Nade Žgank “Nadalandija”.