novice_2020_1_pajticka_fest_banner

Vabljeni na PAJTIČKA FEST!

admin Napovednik, Novice

Kulinarična prireditev Pajtička fest – prvi festival cerkljanskih potičk, ki bo med 24. in 26. julijem 2020, temelji na osnovnih izhodiščih Cerkljanske kot destinacije s pestro ponudbo lokalnih jedi.

Cerkljanska slovi po slanih čebulnih potičkah (»pajtičkah«), ki se uvrščajo v izbor sedmih reprezentativnih jedi, ki predstavljajo idrijsko-cerkljansko gastronomsko regijo in sestavljajo del piramide slovenske gastronomije. V terminu od 24. do 26. julija boste lahko na različnih lokacijah po Cerkljanskem pri lokalnih ponudnikih okušali in kupili različne vrste potičk: tradicionalne slane, potičke iz lokalnih surovin in takšne s pridihom kreativnosti in novih okusov.

Cilji skupnega snovanja nove kulinarične prireditve na Cerkljanskem so razvoj in dvig kakovosti kulinarične ponudbe na osnovi kulinarične dediščine, povezovanje ključnih deležnikov v lokalnem okolju ter povečanje prepoznavnost lokalnega produkta – pajtičke.

Vabljeni na prvi festival cerkljanskih potičk PAJTIČKA FEST!


Aktivnost je del projekta Dobimo se na tržnici 3, ki je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.Pajtička fest – program (.pdf datoteka)

Pajticka_2020_plakat_A3