novice_2019_vabilo_rejcev_drobnice

Vabilo rejcev drobnice, kmetijam in stroki na področju kmetijstva na predavanji

admin Novice

SOBOTA, 23. 11. 2019, od 9.15 

Salon Hotela Cerkno, Sedejev trg 8, 5282 Cerkno

Vabilo rejcev drobnice, kmetijam in stroki na področju kmetijstva na predavanji  

Ob 9.15

  • KAKO DO BOLJŠIH PROIZVODNIH REZULTATOV PRI DROBNICI IN GOVEDU.

Predavanje o vplivu prehranskih dodatkov na uspešno vzrejo drobnice in govedi bo izvedla Sonja Mehle, univ. dipl. ing. zootehnike, predstavnica podjetja LEK Veterina d.o.o..

Podjetje Lek Veterina d.o.o deluje s sedežem v Lipovcih. Ukvarjajo se s proizvodnjo premixov in mineralno vitaminskih mešanic za govedo, konje, drobnico, perutnino in kunce. V ponudbi imajo tudi hrano za pse Dino, Omega vit olje in glukozamin za domače ljubljenčke. Na željo stranke izdelajo prav poseben proizvod namenjen potrebam samo tega rejca. V okviru predavanja bo predstavljena ponudba na segmentu drobnice in goveda. Več na povezavi: www.lek-veterina.si.

  • PREDSTAVITEV DELOVANJA DRUŠTVA REJCEV DROBNICE ZGORNJEGA POSOČJA.

Društvo rejcev drobnice Zgornjega Posočja (društvo) je bilo ustanovljeno leta 1998. V društvu rejci združujejo in uresničujejo skupne interese, razvijajo strokovno delo za intenziviranje reje drobnice na  območju Posočja in članom zagotavljajo kvalitetnejše pogoje za gospodarnejšo prirejo, predelavo in prodajo. V društvu je včlanjenih 58 rejcev iz območja občin Tolmin, Kobarid in Bovec. Člani redijo preko 2000 živali različnih pasem. Slovenski avtohtoni pasmi živali pod okriljem Javne službe nalog genske banke v živinoreji predstavljata na tem območju drežniška koza in bovška ovca.

Milan Kalčič, predsednik DRD Zgornjega Posočja in podpredsednik Zveze društev rejcev drobnice Slovenije bo v okviru predstavitve navzoče seznanil z delovanjem DRDZP, povezovanju rejcev s sorodnimi organizacijami doma in v tujini, o izvajanju projektnih aktivnosti na področju reje drobnice v Zgornjem Posočju in o stanju ter reji drobnice v Sloveniji.

Izobraževanje, ki je del tematskega kulinaričnega dogodka ˝Vikend jedi iz mesa in mleka drobnice˝ je za udeležence brezplačno. Obvezne predhodne prijave se sprejemajo na e-mail na naslov: polona.kavcic@icra.si ali telefonsko številko: 040 348 912. Prijave sprejemamo do četrtka, 21. novembra.

Vabljeni.

Organizacija: LTO Laufar Cerkno, LAS s CILjem.

Operacija Novi izzivi slovenske drobnice je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoj podeželja 2014 – 2020.

logo-las-prp-eu

Projektni partnerji operacije so: LAS s CILjem, LAS Notranjska, LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Dolenjska in Bela krajina.

logo_las-n_las-dbk_las-zgssd_las-s-ciljem