novice_2019_e-nostavno_na_kolo_02

Vabilo – poslovne priložnosti v kolesarskem turizmu

admin Novice

VABLJENI NA DOGODEK

»POSLOVNE PRILOŽNOSTI V KOLESARSKEM TURIZMU«

Datum in kraj srečanja: Ponedeljek, 21. 11. 2022, ob 17. uri, skupnostni center Pri Golitu, Mestni trg, Idrija

Da se kolesarjenje v Sloveniji bliskovito razvija, ni več nobena skrivnost. Tudi v Idriji in Cerknem je vsako leto več prebivalcev, ki kolesarijo. Z razvojem kolesarske infrastrukture in promocijo kolesarjenja se na našem območju ukvarjajo različni akterji, od različnih ministrstev, Občini, do športnih društev, med katerimi je posebej aktivno Društvo ZAKONcTEDNA, pa do razvojnih in podpornih institucij in turističnih ponudnikov.

Občini Idrija in Cerkno sta prepredeni s številnimi potmi in stezami, ki so večinoma namenjene pešcem, uporabljajo jih pa tudi kolesarji. Škoda se nam zdi, da še bolj ne izkoristimo možnosti, ki jih ponujajo naši tereni za razvoj kolesarstva kot atraktivnega turističnega produkta, ki bi povezoval urejeno infrastrukturo, turistične in druge ponudnike ob poteh ter še druge zainteresirane posameznike. Menimo, da ima na tem področju Idrijsko-Cerkljansko velik potencial in radi bi, da se začnemo o tem več pogovarjati, skupaj razvijati nove ideje, pripravljati in izvajati skupne projekte.

Zato vas vabimo na prvo srečanje, na katerem bomo spregovorili o možnostih nadaljnjega razvoja kolesarstva in turističnega produkta na območju občin Idrija in Cerkno.

Na srečanju, ki ga bo vodil Miha Tratnik Bajc, predsednik Društva ZAKONcTEDNA, bo tekla beseda o:

  1. trenutni ponudbi kolesarskih izletov in produktov na območju občin Idrija in Cerkno in o dosedanjem razvoja kolesarskega turizma;
  2. možnostih nadaljnjega razvoja kolesarskega turizma in povezovanja ponudnikov;
  3. predstavili vam bomo vizijo razvoja kolesarskega turizma na območju in osnutek akcijskega načrta za pospeševanje kolesarskega turizma na našem območju z namenom odpiranja novih poslovnih priložnosti;
  4. obstoječi turistični in kolesarski ponudniki si bomo izmenjali izkušnje pri delu s kolesarskimi turisti.

Sodelujoči: Društvo ZAKONcTEDNA, Idrijsko-Cerklajnska razvojna agencija, Zavod za turizem Idrija, Lokalna turistična organizacija Laufar.

Udeležba je brezplačna. Prijave zbiramo na: mladen.jovanovic@icra.si ali na telefonsko številko 040 315 335.

Vljudno vabljeni!

Vabilo (.docx datoteka)