novice-2022-vabilo-slepi-slabovidni

Vabilo na usposabljanje spremljevalcev slepih in slabovidnih

admin Novice

Tako kot vsi člani družbe, si tudi slepi in slabovidni želijo čim večje samostojnosti, neodvisnosti in mobilnosti. Slepi se lahko samostojno odpravijo le po znanih poteh. Tudi slabovidni pogosto potrebujejo spremstvo v okolju, ki ga ne poznajo.

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije že vrsto let izvaja posebni socialni program »Mreža spremljeva/cev za preprečevanje socialne izključenosti s!epih in s!abovidnih«, ki povezuje uporabnike ter videče spremljevalce po vsej državi.

Vse zainteresirane vabimo, da se udeležijo brezplačnega usposabljanje za spremljevalce slepih in slabovidnih, ki bo potekalo v soboto, 26.11.2022 od 9. do 16. ure na sedežu Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije, Groharjeva cesta 2, 1000 Ljubljana (sejna soba v 2. nadstropju).

Za prijavo in več informacij pokličite na telefonsko številko klicnega centra : 01 4700 244 ali pišite na naslov: klicni.center@zveza-slepih.si

Prijave sprejemamo do ponedeljka, 21.11.2022.

Prosimo vas, da informacijo o usposabljanju čim bolj razširite, delite na socialnih omrežjih ter spodbudite svoje prijatelje in znance, da se nam pridružijo in postanejo del mreže spremljevalcev.

Vabilo na usposabljanje spremljevalcev slepih in slabovidnih (.pdf)