novice_2017_las_s_ciljem

Vabilo na seminar: Leto EU-kitajskega turizma – kitajski turisti in priložnosti za turistične delavce

admin Novice

Letošnji januar na turističnem področju širše regije zaznamuje otvoritev Leta evropsko-kitajskega turizma 2018 (ECTY). Po uradni otvoritvi 18. in 19. januarja v Benetkah se načrtuje val operativnih in marketinških aktivnosti, ki naj bi Evropo kot turistično destinacijo še bolj približale kitajskim izletnikom.
Na izobraževanju bodo predstavljeni obeti za ta del Evrope, Slovenijo in širšo regijo. Opisani bodo profili kitajskih turistov nove generacije, kako se nanje pripraviti in kako si olajšati komunikacijske prepreke. S tržnega stališča bodo opisani načini informiranja, predstavitve in trženja turističnih produktov in storitev. Spoznane trende bomo poskusili aplicirati tudi na nadgradnjo storitev in ponudbe za širše ciljne skupine.

Vsebina:

  • trendi turističnega obiska s Kitajske v tem in širšem delu Evrope, v okviru Leta evropsko-kitajskega turizma 2018 (ECTY),
  • dejavniki odločanja kitajskih izletnikov za destinacije in zanimiva nišna področja,
  • najzanimivejši segmenti kitajskih turistov,
  • kitajskemu turistu prijazne storitve,
  • njihove izletniške in nakupovalne navade in trendi,
  • moderne tehnologije, ki so spodbujale marketing, poslovanje in doživljanje destinacije pri kitajskih turistih,
  • možnosti uporabe spoznanih dejstev pri nadgradnji regionalne turistične ponudbe,
  • viri in povezave do zanimivih in koristnih informacij.

Kdaj: torek, 23. 1. 2018, ob 16. uri.
Trajanje: seminar bo trajal 2 uri, nato pa bo še čas za vprašanja slušateljev.
Kje: Coworking Idrija, Arkova ulica 43.
Predavateljica: Ardeid, Lenka Tušar s.p. Po izobrazbi univ. dipl. sinologinja in hispanistka. Ima številne izkušnje z delom v turističnem sektorju (agentstvo, skrbništvo kitajskih ključnih kupcev, sestava vsebin in projektno vodenje za kitajske goste za slovenske turistične agencije, delo na Kitajskem za SPIRIT Slovenija, delo v hotelski industriji na Kitajskem, poslovno posredništvo na Tajvanu, Kitajskem in Hong Kongu itd. Udeležuje se turističnih sejmov in dogodkov (Shanghai Expo, HongKong: B2B delavnice Slovensko-kitajskega turističnega povezovanja, Xi’An: delo na mednarodnem turističnem sejmu, London: konferenca in B2B delavnice na temo EU-kitajskega leta turizma 2018, Benetke: udeležba na uradni otvoritvi EU-CN leta turizma). Dela tudi v marketingu, vodi in ureja marketinške platforme za kitajski trg Yunexo.com, izvaja raziskave in članke na temo digitalnega marketinga na Kitajskem, hkrati dela tudi na področju mednarodnega poslovnega povezovanja in komunikacije s Kitajsko za druga podjetja iz drugih sektorjev.

Prijave: za udeležbo na predavanju je potrebna predhodna prijava. Prijavite se lahko na elektronski naslov: izobrazevanje@icra.si ali po telefonski številki 05 37 43 911.

Seminar je za udeležence brezplačen, saj je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije, v okviru projekta STARTAP! IDRIJA-CERKNO. Partnerji in tudi sofinancerji projekta so: Občina Idrija, Občina Cerkno, Smart Optometry d.o.o., Certa d.d., Zveza društev Mladinski center Idrija in Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija d.o.o. Idrija.

Število mest je omejeno. Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest.

Vljudno vabljeni!

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.