cerkno_projekti_greta_1

Vabilo na predavanje: Kaj iščejo geologi v Cerknem? O potencialih plitve geotermalne energije v občini Cerkno

admin Novice

Ste morda v zadnjih mesecih na travnikih in v gozdovih okoli Cerknega opazili može v gojzarjih, s kladivom za pasom in kompasom v roko? Ne bojte se, to niso kmetijski inšpektorji ali nabiralci gob, pač pa geologi Geološkega zavoda Slovenije.

Vas zanima, kaj počnejo? Kakšna je geološka sestava tal v Cerknem, okolici, na območju Črnega vrha? Kakšne so temperature v tleh? Koliko geotermalne energije se že izkorišča v občini Cerkno? O različnih primerih izkoriščanja geotermalne energije, o ocenah investicij, o potencialih plitve geotermalne energije na Cerkljanskem bodo poslušalcem predstavili strokovnjaki Geološkega zavoda Slovenije.

Vabljeni na predavanje o potencialih plitve geotermalne energije v občini Cerkno v četrtek, 22. decembra, ob 15. 30 uri, v salonu Hotela Cerkno.

Več informacij na vabilu v priponki – prenos vabila (.pdf datoteka).

Predavanje je za udeležence brezplačno. Informacije in prijave za udeležbo na predavanju se sprejemajo na ICRA d.o.o. Idrija, na tel. št. 05 37 43 912 ali na elektronski naslov: izobrazevanje@icra.si, do četrtka, 22. decembra, do 10. ure.

Vabljeni!

Občina Cerkno je skupaj s Hotelom Cerkno, Goriško lokalno energetsko agencijo in Ministrstvom za infrastrukturo kot opazovalec preko projektnega partnerja Geološki zavod Slovenije vključena v projekt GRETA.

Projekt GRETA je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj preko programa Interreg Alpine Space.

Več o projektu GRETA na povezavi:

http://www.alpine-space.eu/projects/greta/en/home.