novice_2017_las_s_ciljem

VABILO NA DOGODEK »ZA več lokalne hrane v šolah in vrtcih 2«

admin Novice

Občina Logatec vabi na dogodek z naslovom »ZA več lokalne hrane v šolah in vrtcih 2«, ki bo v četrtek, 21. 2. 2019, ob 10.00 uri v prostorih Območno obrtno-podjetniške zbornice Logatec, Tržaška cesta 11, 1370 Logatec.

V Cerknem je v okviru operacije »Dobimo se na tržnici 2« konec januarja potekal prvi dogodek na temo lokalne hrane v javnih zavodih, kjer smo svoja mnenje izmenjali predstavniki javnih zavodov in lokalnih skupnosti, lokalni ponudniki in razvojna agencija. V Logatcu nadaljujejo z naslednjim dogodkom in nadgradnjo vsebine na tem področju.

Program dogodka :

  • Predstavitev Kataloga živil za javno naročanje, spletnega orodja, ki je namenjen lokalnim ponudnikom in javnim zavodom za spremljanje, predstavitev ponudbe in izvedbi povpraševanj.

Strokovno predavanje bo izvedla Katarina Jevšjak iz Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije.

  • Okrogla miza ključnih deležnikov o priložnostih ter možnostih povezovanja za vključitev več lokalne hrane v javne zavode in gostinske obrate.

Svoje izkušnje bodo predstavili:

  • Mojca Vavken, inž. kmet., terenska svetovalka, Kmetijsko gozdarski zavod Ljubljana, izpostava Logatec.
  • Jožica Gantar, vodja prehrane v Vrtcu Kurirček.
  • Podjetje LOA d.o.o., dobavitelj lokalne hrane v javne zavode.

Za udeležbo na dogodku je potrebna predhodna prijava na elektronski naslov: matjaz.martinsek@logatec.si, na telefonsko številko 01-7590-606 ali preko SMS sporočila na 031-887-777. Udeležba na dogodku je brezplačna.

Operacija »Dobimo se na tržnici 2« je financirana s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj. Partnerji in sofinancerji operacije so: LAS s CILjem, Občina Logatec, Občina Idrija, Občina Cerkno in LTO Laufar Cerkno