novice_2018_logo_las_s_ciljem_eu

VABILO NA DOGODEK »ZA razvoj kulinaričnega turizma«

admin Novice

Sreda, 8. maj 2019, ob 10.00 uri

Center idrijske čipke, Prelovčeva 2, Idrija

Občina Idrija in ICRA d.o.o. Idrija vabita na dogodek z naslovom »ZA razvoj kulinaričnega turizma«, ki bo potekal v sredo, 8. maja, s pričetkom ob 10.00 uri v prostorih Centra idrijske čipke, Prelovčeva 2, v Idriji.

Gastronomija kot pomemben del turistične ponudbe daje možnost razvoja odličnih doživetij z dodano vrednostjo in tako prispeva k razpršitvi turističnih tokov in desezonalizaciji turizma, kar je med osrednjimi cilji prihodnjega razvoja slovenskega turizma.  Slovenija je tudi prejemnica naziva Evropska gastronomska regija 2021 (European region of gastronomy – ERG), kar je priznanje vsem vključenim pri projektu in dodatna priložnost v prizadevanjih, da postane Slovenija globalno prepoznana kot trajnostno usmerjena in vrhunska gastronomska destinacija za butična doživetja.

Na dogodku se bomo najprej seznanili z novim nacionalnim akcijskim načrtom razvoja in trženja gastronomije, nato bo sledil pogovor na temo priložnosti in povezovanja za razvoj kulinaričnega turizma na Idrijskem in Cerkljanskem.

Program dogodka:

  • Predstavitev Akcijskega načrta razvoja in trženja gastronomskega turizma Slovenije 2019 – 2023

Akcijski načrt razvoja in trženja gastronomskega turizma 2019 – 2023 je nastal z namenom identificiranja ključnih ukrepov in iniciativ, potrebnih, da se Slovenija v svetu pozicionira kot edinstvena, butična gastronomska destinacija. Predstavitev bo izvedla dr. Maja Uran Maravić, strokovnjakinja za razvoj turizma in vodja delovne skupine za pripravo akcijskega načrta.

  • Okrogla miza na temo priložnosti ZA razvoj kulinaričnega turizma v Idrijsko-Cerkljanski gastronomski regiji

Sogovorniki na okrogli mizi bodo:

  • Maja Uran Maravić, PROSPERO Inštitut za turizem
  • Sanja Marija Pellis, direktorica Centra za idrijsko dediščino
  • Gregor Novaković, direktor LTO Laufar Cerkno
  • Helena Pregelj Tušar, vodja hotela Kendov dvorec
  • Tilen Božič, predstavnik Društva Hudournik in MC Idrija, organizatorja Praznika idrijskih žlikrofov

Vabljeni!

Za udeležbo na dogodku je potrebna predhodna prijava. Prijavite se lahko na elektronski naslov: polona.kavcic@icra.si ali na telefonsko številko: 05 37 43 912. Udeležba na dogodku je za udeležence brezplačna.

Operacija DOBIMO SE NA TRŽNICI 2 je sofinancirana s strani Republike Slovenije in Evropskega sklada za regionalni razvoj. Partnerji in sofinancerji operacije so: LAS s CILjem, Občina Idrija, Občina Logatec, LTO Laufar Cerkno in ICRA d.o.o. Idrija.

 


 

 Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.