logo-obcina-cerkno

Upoštevajte prepoved zbiranja in uporabe javnih igrišč

admin Koronavirus COVID-19, Novice

Lepo vreme kar vabi k uporabi otroških igrišč in igral na prostem, zato je Občina Cerkno izdala odredbo, s katero do nadaljnjega prepoveduje kakršnokoli uporabo igral na prostem za otroke in uporabo drugih športnih igrišč. Kljub opozarjanju medijev in pristojnih inštitucij, da je najpomembneje, da preprečimo prihod bolezni COVID-19 v naše kraje, se mladi še vedno zbirajo na praznovanjih rojstnih dni, zvečer se zbirajo po otroških igralih in na javnih površinah.

Ministrstvo za zdravje je že večkrat poudarilo, da se okužba prenaša tudi preko površin in da so eni glavnih prenašalcev do starejših otroci in mlajša populacija. Igrala na zunanjih površinah so zato ena najbolj izpostavljenih za prenos okužbe, česar se starši še ne zavedajo dovolj dobro, prav tako je nevarnost okužbe tudi ob stiku na športnih igriščih. »Položaj v državi je zelo resen, v Občini Cerkno v tem trenutku še nimamo znanega primera bolezni COVID-19 in lahko s preventivo dosežemo še velik učinek, zato pozivamo vse starše in mlade, da upoštevajo prepoved zbiranja in uporabe javnih igrišč opozarja župan Občine Cerkno Gašper Uršič.

Na Cerkljanskem je dovolj možnosti za aktivno preživljanje časa v naravi, kjer lahko pazimo na zahtevan odmik drug od drugega, da se koronavirus ne bi prenesel. Izkoristite raje dneve v naravi, saj se v naslednjih dneh pričakuje še zaostritev ukrepov s strani vlade Republike Slovenije.

Zadnje informacije o pojavu virusa po posameznih občinah najdete na: https://www.nijz.si/sl/dnevno-spremljanje-okuzb-s-sars-cov-2-covid-19