logo-obcina-cerkno

Ukrepi Občine Cerkno v povezavi s koronavirusom❗️

admin Koronavirus COVID-19, Novice

Župan Občine Cerkno Gašper Uršič sporoča, da se v dogovoru s CZ:

V občini Cerkno zaradi koronavirusa uvajamo nove preventivne ukrepe.

Vlada RS pripravlja ukrep, po katerem bodo od ponedeljka dalje vse šolske ustanove, vključno z dijaškimi domovi, do nadaljnjega zaprte.

Vsem staršem, ki si lahko že za jutri organizirajo varstvo, priporočamo, da otroci ostanejo doma.

Vse dejavnosti v telovadnici OŠ Cerkno so prepovedane. Prav tako so odsvetovane vse dejavnosti v prostorih predavalnice VCC.

V Sloveniji velja prepoved vseh prireditev v zaprtih prostorih z več kot 100 udeleženci. V občini Cerkno pa velja tudi priporočilo, da se preloži VSE prireditve v zaprtih prostorih, ne glede na število udeležencev.

Občina Cerkno danes vzpostavlja omejitev za stranke za najnujnejše primere, od jutri dalje pa poslujemo samo preko telefona in elektronskih sporočil.

Dodatne informacije so dostopne na internetnih straneh NIJZ in vlade: https://www.nijz.si/.

Spremljajte nas na spletni strani www.cerkno.si in družbenih omrežjih (FB), kjer bomo sproti objavljali posodobljene informacije.

Glede na do sedaj znane informacije Osnovna šola Cerkno s ponedeljkom, 16. 3. 2020, do nadaljnjega zapira prostore tako šole kot vrtca. Uradno informacijo s strani resornega ministrstva še čakajo in jo bodo posredovali preko spletne strani zavoda (www.os-cerkno.si)

Starši otrok, ki se šolajo v Osnovni šoli Cerkno, naj bodo pozorni tudi na pisno obvestilo, ki ga bodo prinesli učenci v petek, 13. 3. 2020, domov.

Vsa obvestila in informacije v povezavi z zavodom OŠ Cerkno bodo posredovane preko spletne strani www.os-cerkno.si in radijskih valov Primorskega vala.

Za dodatna pojasnila se lahko starši obrnete tudi na elektronski naslov info@os-cerkno.si.