Tjaša Pfajfar: Ad ilustritum – odprtje razstave

admin Napovednik

Tjaša Pfajfar je rojena leta 1990 v Ljubljani. Po osnovni šoli je obiskovala splošno gimnazijo Bežigrad v Ljubljani in se po maturi vpisala na študij Likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani., katerega je končala leta 2013 z diplomskim delom o digitalni ilustraciji. Trenutno je absolventka druge stopnje študija likovne pedagogike, ter piše magistrsko delo na področju digitalne umetnosti.

Njeno umetniško delo sestavljajo področja ilustracije, stripa in dizajna. Predvsem se ukvarja z risbo, pri kateri prevladujejo figuralne podobe, živalski in domišljijski elementi. Like črpa iz vsakdanjega življenja, fantastike ter domišljije, pri čimer daje velik poudarek na humor, njihovo čustveno noto ter likovno izraznost. Večinoma ustvarja v digitalnem mediju, najraje pa kombinira značilnosti ter prednosti tradicionalne in digitalne umetnosti, da ustvari celostno likovno podobo. Predvsem se posveča ustvarjanju stilno bogatih ilustracij pri čimer sam slog ter izvedbo individualno posveti vsakemu likovnemu delu posebej.

Leta 2010 je v okviru mednarodnega projekta Comentus sodelovala s Pedagoško Fakulteto pri kreiranju glavnih likov za didaktično igro za učence
Leta 2011 je v sodelovanju z Pedagoško fakulteto v Ljubljani ilustrirala monografijo dr. Milene Valenčič-Zuljan
Leta 2012 je ilustrirala dva učbenika, ki sta izšla v okviru Pedagoške Fakultete v Ljubljani, za nadaljno izobraževanje učiteljev
Leta 2013 – 2014 je bila zaposlena kot ilustratorka za mladinsko revijo Plus, kjer je bila zadolžena za ilustriranje rubrike Plusov Test.