Praznični objem

[SREJČNGA PA ZDRAJGA] Praznični objem za vse z OŠ Cerkno

admin Koronavirus COVID-19, Novice

Letošnja epidemija nam je vsem skupaj zagodla na številnih področjih. Prikrajšala nas je šolskega vzdušja, prijateljskih stikov in vsega tistega kar ponuja prava, razigrana šola. Kljub epidemiji so se na OŠ Cerkno odločili, da bo njihov december prazničen. V teh dneh so za učence, učitelje in vse, ki v srcih nosijo dobre misli, pripravili virtualno prireditev s pestrim program. Naslovili so jo Praznični objem.

Pedagoški delavci na Osnovni šoli Cerkno so začutili, da morajo v teh nenavadnih časih stkati še prav posebne vezi, ki nas bodo vse skupaj krepile, spodbujale in nas opominjale, da je pred nami vendarle svetla prihodnost. Potrebno je vztrajati in se truditi. S to mislijo so letos na prireditev povabili tudi številne znane Slovence in jih prosili za sodelovanje. Odziv je bil res razveseljujoč, saj so se skoraj vsi prijazno odzvali in nam poslali voščila, ki nas bodo pospremila v novo leto 2021. Prireditev je v prvem delu posvečena državnemu prazniku in pomembnemu jubileju, ki ga letos obeležuje naša domovina. Drugi del pa je razvedrilnega tipa, sestavljen iz lepih in iskrenih želja učencev OŠ Cerkno ter znanih slovenskih osebnosti s področja športa, kulture, glasbe.

V sklepnem delu pa so glasbene veščine predstavili tudi učitelji. Seveda, tudi Dedek Mraz ni manjkal.

Njihovemu povabilu so se odzvali: Borut Pahor (predsednik Republike Slovenije), Gašper Uršič (župan Občine Cerkno), Zmelkoow (glasbenik), Ana Marija Mitič (igralka), Nataša in Andrej Zupan (glasbenika), Denis Avdić, Miha Deželak, Jana Morelj, Anja Ramšak (radijski voditelji), Filip Flisar(smučar), Luka Rupnik (košarkar), Bernarda Žarn (televizijska voditeljica), Jože Robežnik (televizijski voditelj), Challe Salle (glasbenik), Ana Čufer (gorska tekaćica), Tina Drole(glasbenica), Dan Duščak (košarkar), Edo Murič (košarkar), Eva Boto (glasbenica), Jaka Blažič (košarkar), Jan Tratnik (kolesar), Blaž Švab(glasbenik in televizijski voditelj), Mojca Mavec (novinarka), Nik Škrlec (televizijski voditelj), Tanja Žakelj (kolesarka), Gojmir Lešnjak – Gojc (igralec).

Hvala vsem soustvarjalcem dogodka tudi s strani župana in občinske uprave Občine Cerkno.

Vljudno vabljeni k ogledu njihove prireditve: