logo_zd_idrija

Sprememba organizacije dela v ZD Idrija

admin Koronavirus COVID-19, Novice

Glede na razvoj dogodkov v povezavi z okužbo COVID19 (koronavirus), so v ZD Idrija uvedli nekaj sprememb pri organizaciji dela, ki so povsem preventivne narave v izogib morebitnemu nenamernemu vnosu in širjenju okužbe.

Za paciente še vedno velja najpomembnejše navodilo, da v primeru suma na okužbo COVID19 pokličejo svojega osebnega zdravnika oziroma ambulanto za nujno medicinsko pomoč in ne hodijo v zdravstveni dom. V nadaljevanju navedeni ukrepi so sprejeti za primer, da se to navodilo ne upošteva.

Vrata Ambulante za nujno medicinsko pomoč so zaprta, bolnik mora pozvoniti, da se zdravstveni tehnik že na vhodu pogovori o vzroku in se potem bolnike posamično spušča v ambulanto.

Prav tako so na vhodu v Zdravstveni dom uvedli triažo vseh ljudi, ki vstopajo v zdravstveni dom. Medicinska sestra vsako osebo posebej preveri in povpraša glede morebitnih bolezenskih simptomov in znakov. V primeru suma na akutno okužbo dihal, bo oseba dobila zaščitno masko in si razkužila roke. Ob minimalnem sumu na okužbo s COVID bo oseba TAKOJ preusmerjena pred vrata Ambulante za nujno medicinsko pomoč.

Zaenkrat so tudi zelo omejili izvajanje vseh preventivnih aktivnosti.

Sprotne informacije bodo na spletni strani ZD Idrija: https://www.zd-idrija.si/