testiranje

Urnik izvedbe množičnega testiranja v Cerknem in Idriji

admin Koronavirus COVID-19, Novice

Iz ZD Idrija sporočajo, da bo v prihodnjem tednu – od 15. do 19. februarja – izvedba množičnega testiranja v Idriji in Cerknem potekala po spodnjem urniku.

V Cerknem bo množično testiranje potekalo v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti (Bevkova 22, vhod z dvorišča), in sicer v četrtek, 18. februarja, med 11:00 in 16:00 uro. Namenjeno je tako zaposlenim v vzgoji in izobraževanju oziroma šolstvu, kakor tudi vsem ostalim.

V Idriji bo množično testiranje potekalo v prostorih podhoda Magazin.

V ponedeljek, 15. februarja, med 6:30 in 12:00 – samo za zaposlene v vzgoji in izobraževanju oziroma šolstvu.
V ponedeljek, 15. februarja, med 12:00 in 14:00 in v torek, sredo in petek, 16., 17. in 19. februarja, med 11:00 in 16:00 – za splošno javnost.

O morebitnih dodatnih spremembah terminov vas bodo iz ZD Idrija obveščali sproti.

Množično testiranje je namenjeno osebam brez bolezenskih znakov

Ker gre za presejalno testiranje je izjemnega pomena, da se posamezniki za testiranje odločijo le v primeru, ko NE kažejo bolezenskih znakov, v primeru bolezenskih znakov ali morebitnega suma na okužbo s koronavirusom pa se je potrebno še naprej telefonsko obrniti na ambulanto izbranega osebnega zdravnika v ZD Idrija ali ZP Cerkno oziroma v primeru nujnih stanj poklicati ambulanto NMP ZD Idrija.

Za presejalno testiranje se ni potrebno naročiti, s seboj pa je potrebno imeti zdravstveno izkaznico in osebni dokument.

Testiranci so o izidu testiranja obveščeni z SMS sporočilom na telefonsko številko, ki jo zdravstvenemu osebju posredujejo ob izvedbi testiranja.