novice_2018_gzs_oz_ng_spb

Seminar: Varstvo osebnih podatkov po Splošni uredbi o varstvu podatkov z dr. Natašo Pirc Musar

admin Novice

Spoštovane podjetnice, spoštovani podjetniki,

Zaradi pomembnih sprememb, ki jih prinašajo novi evropski predpisi s področja varstva osebnih podatkov – to je Uredba Evropskega Parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov, organiziramo seminar z dr. Natašo Pirc Musar ter mag. Rosano Lemut Strle, ki vas bosta seznanili, kaj prinašajo te spremembe za vaše delo ter kako in do kdaj se morate na njih pripraviti.

Tudi elektronski naslov osebe, na katero pošiljate vaša sporočila in ponudbe, sodi k osebnim podatkom in po novem boste morali med drugim od vsakega posameznika pridobiti aktivno dovoljenje za tovrstno pošiljanje. Nadzorni organ bo lahko za najhujše kršitve izrekel kazen do vrednosti 1.000.000 do 20.000.000 EUR oziroma do 2-4 % letnega svetovnega prometa podjetja. Kazni so zelo konkretne, zato vam udeležbo na seminarju priporočamo.

14. aprila 2016 je namreč Evropski parlament potrdil Uredbo Evropskega Parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov. Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov bo nasledila nacionalne zakone o varstvu osebnih podatkov, v Sloveniji Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Seminar je namenjen delodajalcem, direktorjem, podjetnikom, vodjem pravnih in kadrovskih služb ter kadrovikom, odgovornim osebam v podjetjih in javnemu sektorju, ki ima po novi uredbi dolžnost imenovati uradne osebe za varstvo osebnih podatkov, varnostnim inženirjem ter vsem, ki se pri opravljanju svojega dela srečujejo z obdelovanjem osebnih podatkov.

Podrobneje o vsebini seminarja in programu kot tudi prijavi najdete na tej povezavi.

Kje: GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Sedejeva 2a, Nova Gorica
Kdaj: 07.03.2018 ob 09:00 – 07.03.2018 do 13:00
Cena vstopnice:
100,00 EUR + DDV za člane Severno Primorske gospodarske zbornice
150,00 EUR + DDV ostali