novica_natecaj pajticke_naslovna

Razpisan je literarni natečaj na temo cerkljanskih pajtičk

admin Novice

Po izvedbi prvega festivala cerkljanskih potičk Pajtička fest Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija v okviru projekta Dobimo se na tržnici 3 razpisuje tudi literarni natečaj na temo kulinarične dediščine Cerkljanske.

Na letošnjem tridnevnem Pajtička festu so cerkljanske gospodinje in gostinci napekli, obiskovalci pa nakupili in okusili več kot 100 kilogramov pajtičk, ki so ena od sedmih reprezentativnih jedi idrijsko-cerkljanske gastronomske regije. Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija ji zdaj posveča še literarni natečaj Ko zadišijo pajtičke. Natečaj je odprt do 23. avgusta, sodelujoči pa lahko pišejo na temo pajtičk, o prvem spominu nanje, kdaj in kako so dopolnile jedi na mizi, so bile sooblikovalke vsakdanje ali praznične mize …

Prispevki so lahko zapisani v prozi ali poeziji in naj ne presegajo 1.000 besed. Izbiro podnaslova, teme in literarne zvrsti (spis, pesem, pismo …) organizator prepušča izbiri posameznika. Prispevke, ki jih bo ocenila strokovna komisija, lahko oddate do 23. avgusta po e-pošti polona.kavcic@icra.si ali po navadni pošti na: Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija, Mestni trg 1, 5280 Idrija. Rezultat natečaja bo znan 26. avgusta, komisija pa bo najboljše tri prispevke iz posamezne kategorije tudi nagradila.

Literarni natečaj je objavljen tukaj.

Novica_Pajticka-fest_v tekstu

Vir fotografije: Visit Cerkno (LTO Laufar Cerkno)