M06A1765-1080x720

PRVI TEDEN POČITNIŠKEGA VARSTVA NA OŠ CERKNO

admin Novice

Osnovna šola Cerkno ob podpori podjeta ETA d.o.o. Cerkno tudi letos v času poletnih počitnic organizira brezplačno počitniško varstvo otrok s programom učno-vzgojnih aktivnosti. 

Šolske klopi na Osnovni šoli Cerkno se še niso dodobra odpočile od šolarjev, ko so v ponedeljek, 29. junija, ponovno sprejele učence od 1. do 5. razreda. Začel se je namreč prvi, tritedenski del letošnjega počitniškega varstva otrok, ki bo trajal do 17. julija.

Ker narava na Cerkljanskem ponuja številne možnosti za kakovostno preživljanje časa, se je program začel s kratko dopoldansko rekreacijo in osvežitvijo pri studenecu na poti v Lamk. Torkovo dopoldne je minilo v ustvarjalnem duhu: Otroci so izdelovali lesene rože, s katerimi so kasneje okrasili šolski vhod. V sredo so se spoznavali z vrtnarjenjem in se naučili, kako izdelati načrt vrta, urediti vrt, odstraniti plevel in poskrbeti za namakanje. Četrtek pa je bil rezerviran za obisk Partizanske bolnice Franja. Pot so začeli v Logu, nadaljevali pa mimo domačije, kjer je med vojno živel Janez Peternelj ‒ domačin, ki je dal idejo za gradnjo bolnice v soteski Pasice. Da bi bila izkušnja kar najbolj pristna, so za vstop v bolnico dobili posebno geslo, ki so ga na vhodu zaupali vratarju. Zanimivi predmeti, ki jih skrivajo objekti v Franji, so učencem burili pesniško domišljijo. Posebej pa jih je razveselil zadnji, kulinarično obarvan dan.

Drugi del počitniškega varstva bo potekal od 17. do 28. avgusta 2020. Program se bo izvajal med tednom od 6. do 15. ure. Z doplačilom bo poskrbljeno tudi za dopoldansko malico (0,80 evra) in kosilo (2,40 evra). Ob koncu meseca julija bo Osnovna šola Cerkno zainteresirane starše in učence pozvala k oddaji prijavnice za mesec avgust.

Več o prvem tednu programa si preberite TUKAJ, za več informacij pa obiščite spletno stran Osnovne šole Cerkno www.os-cerkno.si ali pišite na elektronski naslov info@os-cerkno.si.