CŠOD OE Cerkno

Preventivni ukrepi

admin Koronavirus COVID-19, Novice

Spoštovane občanke in spoštovani občani,

najprej bi se zahvalil vsem, ki ste se udeležili hitrega testiranja COVID-19, ki bo do nadaljnjega potekalo vsak četrtek med 12:00 in 16:00 v prostorih CŠOD Cerkno. Za testiranje se ni potrebno naročiti, s seboj imejte zdravstveno izkaznico in osebni dokument. Vsi testirani ste o izidu testiranja obveščeni z SMS sporočilom na telefonsko številko, ki jo zdravstvenemu osebju posredujete ob izvedbi testiranja.

Epidemiološka slika na celotnem severnem Primorskem se ne izboljšuje. V zadnjih tednih se število okuženih tudi v Občini Cerkno povečuje. Le skupaj bomo lahko zagotovili, da se bodo začeli ukrepi sproščati in se bodo lahko tudi otroci začeli vračati v šole

Naprošam vse občanke in občane, da upoštevate priporočila NIJZ (umivanje/higiena rok, dosledna uporaba maske in obvezna fizična razdalja > 1,5 m) za zajezitev širjenja okužb.

Pozivam vse tudi k omejitvi fizičnih stikov ter k skrbnemu in natančnemu spremljanju osebnega zdravstvenega stanja. Ob pojavu katerega koli bolezenskega znaka takoj pokličite izbranega osebnega zdravnika, pediatra ali zdravnika v enoti NMP (112 | urgenca@zd-idrija.si | 05 37 34 212).

Ob odrejeni karanteni ali samoizolaciji pa vas pozivam, da jo dosledno spoštujete.

Še vedno je aktivna 24-urna brezplačna telefonska številka 080 51 00, v katero so povezani različni strokovnjaki s področja duševnega zdravja, tudi psihologinji iz Centra za krepitev zdravja Idrija.

Pazite nase in na druge.

Gašper Uršič