novice_2017_las_s_ciljem

Predavanje: Življenje z otroki

admin Novice

Vabimo vas na predavanje za starše z naslovom Življenje z otroki. Predavanje je zasnovano tako, da staršem in učiteljem pomaga razumeti in popravljati situacije, v katerih je otrokovo vedenje neustrezno. Odraslim pomaga poglobiti povezavo z otroki in spodbuja samozavest, odgovornost, odpornost in samospoštovanje – prinese nova »komunikacijska« orodja za takojšnjo uporabo.

Vsebina:

  • kako opazovati in preusmeriti otroka, spreminjanje neželenega vedenja: nedelo, bojevanje, hiperaktivnost, odvisnost, strah ali umik, jeza,…,
  • starši, njihovi otroci in šole: vključenost staršev v dom, šolo in skupnost,
  • učinki družinske strukture na rezultate: družinski viri, ki so na voljo otroku,
  • starševska intervencija v šoli,
  • izbira staršev in neenakost,
  • indeks stresa.

Kdaj: sreda, 28. 2. 2018, ob 17. uri.

Kraj srečanja: Osnovna šola Cerkno.

Izvajalka predavanja: Ksenija Lorber je vaditeljica mediatorjev in obvladovanja konfliktov, aktivna mediatorka in predavateljica. Že dvanajst let izvaja programe o obvladovanju konfliktov, stresa, jeze, o komunikaciji in mediaciji in programe psihosocialnega zdravja. Mediacijo in spretnosti obvladovanja konfliktov uspešno uporablja pri delu z mladostniki, družinami, v gospodarstvu in v lokalnem okolju.

Dogodek je izveden v organizaciji Osnovne šole Cerkno.

Izobraževanje je sofinancirano s strani Republike Slovenije, Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Občine Cerkno, v okviru projekta LAS s CILjem VKLJUČIMO SE.

Vljudno vabljeni!

Osnovna šola Cerkno, Občina Cerkno in ICRA d.o.o. Idrija, izvajalec projekta

las_s_ciljem