logo-prp-leader-eu-slo-gis

Predavanje: Lesna biomasa priložnost za zelena delovna mesta

admin Novice

V okviru Festivala lesa in rokodelstva LARFA ART CERKNO 2019, vas vabimo na predavanje:

Lesna biomasa priložnost za zelena delovna mesta

Kdaj: četrtek, 25. julij 2019, 17.00 -18.30

Kje: Coworking Cerkno (VCC), Bevkova ulica 22, Cerkno

Vsebina:

Kakovostna lesna goriva (dr. Nike Krajnc, Gozdarski inštitut Slovenije)

Več kot 50 % gospodinjstev v Sloveniji se ogreva z lesnimi gorivi (drva, sekanci, peleti in briketi). Za čisto in zdravo okolje je pomembna uporaba kakovostnih lesnih goriv. V predavanju bomo predstavili lesna goriva in se dotaknili standardov, ki določajo kakovost ter sistema certificiranja, ki zagotavlja, da je les pridobljen na trajnosten in sonaraven način gospodarjenja.

Praktična orodja za optimizacijo gozdne proizvodnje (Kristina Sever, Gozdarski inštitut Slovenije)

Na Gozdarskem inštitutu smo razvili orodja ki nam lahko pomagajo optimizirati gozdno proizvodnjo. Na portalu WCM,  najdemo različne strokovne vsebine (tokovi lesa, cene lesnih goriv, aktualne novice s področja gozdarstva, itd.), energetski kalkulator enot ter kalkulator za izračun stroškov gozdarskih del. Orodje MojGozdar pa nam omogoča pregled nad izvajalci gozdarskih del in njihovih referenc, njihovo ocenjevanje ter enostaven kontakt.

Razprava

Prijave so obvezne. Prijave zbira ICRA, do torka, 23. julija, na elektronski naslov: izobrazevanje@icra.si ali po telefonski številki: 05 37 43 913. Dogodek je za udeležence brezplačen.

Vabljeni.

Gozdarski inštitut Slovenije

logo-prp-leader-eu-slo-gis


Aktivnost se izvaja v okviru projekta G(R)OZD ZA PRIHODNOST. Za vsebino je odgovoren Gozdarski inštitut Slovenije. Operacija je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoj podeželja 2014 – 2020. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.