novice_2013_praznicna_podoba_nasega_kraja

Praznična podoba našega kraja

admin Novice

»Sreča ni v glavi in ne v daljavi,
ne v žepu ali pod palcem zaklad.
Sreča je, če je delo dobro opravljeno
in če imaš nekoga rad.«
(Tone Pavček)

Kot  bi trenil z očesom se je zavrtelo leto 2013 k svojemu izteku. Tako kot dan, ko se poslavlja z zavedanjem, da se nikoli več ne vrne, ob sončnem zahodu zasije v najlepši luči in napoveduje prihod novega, ko si zaželimo, da nam prinese obilo dobrega. Tako se od starega leta poslavljamo s postavitvijo novoletne jelke na Glavnem trgu in z lučkami po posameznih ulicah in si v siju te svetlobe zaželimo, da našo dušo in telo preplavijo lepe misli in tople želje za vse ljudi dobre volje. Še posebno so nam dragi naši otroci, ki še vedno iskreno sanjajo o prihodu dedka mraza in z veseljem in velikim pričakovanjem po lepo okrašenem Cerknem želijo 20.12. skočiti dedku mrazu v objem, po darilce, čeprav skromno, a pričakovano.

Da je novoletna jelka tako lepo okrašena in namenjena tako velikim kot malim otrokom gre zahvala g. Milanu Erženu, ki je poskrbel za nakup lučk in nas s tem močno razveselil.

V teh dneh turistično Cerkno počasi oživlja, prvi gosti so že prišli in preizkušajo pripravljenost robnikov svojih smuči. Tudi njim je namenjena novoletna okrasitev in tako lepo urejene pomenijo njim, našo toplo dobrodošlico. Zaznati je, da se je nekdo močno potrudil. To so naši zvesti spremljevalci t.j. strokovni izvajalci, oblikovalci in arhitektka, ki se jim za izvedeno strokovno pomoč najlepše zahvaljujemo.

Naj čas pričakovanja novega leta v vse domove naše občine prinese prijetno razpoloženje, polno ljubezni in iskrenih želja.