novice_2019_las_s_ciljem_natecaj_za_razstavo_izdelkov_iz_slovenske_volne_prijavni_obrazec_foto_bojan_tavcar

Povabilo k sodelovanju na Natečaju za razstavo izdelkov iz slovenske volne »PRINESI, KAR IMAŠ«

admin Novice

Se ukvarjate s pletenjem, polstenjem, tkanjem, kvačkanjem, klekljanjem? In pri svojem ustvarjanju uporabljate ovčjo volno?

Potem vas vabimo k sodelovanju na Natečaju za razstavo izdelkov iz slovenske volne z naslovom »Prinesi kar imaš«, ki je razpisan v okviru operacije sodelovanja Novi izzivi slovenske drobnice.

Več informacij o samem natečaju je v objavljenem natečaju.

Otvoritev razstave izdelkov bo v soboto, 14. septembra 2019 v okviru spremljevalnih aktivnosti 9. Festivala ovčje volne Bicka v Solčavi.

Operacija zajema področje razvoja drobnice, uporabo živalskih materialov in njihove predelave v produkte z dodano vrednostjo. Ovčja volna kot naravni material z mnogimi pozitivnimi lastnostmi poleg obstoječih tradicionalnih izdelkov nudi tudi sodobne oblikovalske izzive, ki jih želimo v okviru operacije načrtno spodbuditi z različnimi načini obdelave, nakupom opreme, s povezovanjem in izobraževanjem rokodelcev.

Z natečajem rokodelskih izdelkov »Prinesi kar imaš« bomo v skupno razstavo združili kvalitetne izdelke ustvarjalcev iz območja vseh štirih vključenih LAS-ov, LAS s CILjem, LAS Notranjska, LAS Bela Krajina in LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline.

Vabljeni k sodelovanju!

Več informacij najdete v objavljenem natečaju na povezavi:

Natečaj za razstavo izdelkov iz slovenske volne »Prinesi, kar imaš« ( .pdf datoteka)
Prijavnica za prijavo na natečaj ( .pdf datoteka)

logo_operacije_prp_leader_eu_slo

Operacija ˝Novi izzivi slovenske drobnice˝ je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoj podeželja 2014 – 2020.