novice_2018_poletne_kulinaricne_delavnice

Poletne kulinarične delavnice z Ano Anito Ratoša

admin Novice

Pokrita tržnica Idrija

Ulica sv. Barbare 8, Idrija 

POLETNE SLADICE V KOZARČKIH

Datum: 17.7. ob 17.00

Cena delavnice:  18 EUR

Opis delavnice:  Delavnica je primerna za popolne začetnike. Pripravili bomo 6 sladic v kozarčkih, od enostavnejših do kompleksnejših in sestavljenih iz več komponent.  Pogovorili se bomo o tem, kako kombiniramo sestavine v sladice ter kako lahko klasične torte spremenimo v sladico v kozarčku. Pripravili bomo klasične sladice kot so panna cotta in creme brulee in mouse iz grškega jogurta. Nadaljevali bomo z jabolčno tortico v kozarčku, pečenimi slivami, maskarponejevim mousse in ovsenimi hrustljavčki ter kozarčkom s kavo in belo čokolado. Dotaknili se bomo tudi hitro pripravljenih slanih prigrizkov, ki jih lahko ponudimo k hladni pijači ob dolgih poletnih večerih. 

POLETNI BRUNCH ALI VRTNA ZABAVA MALO DRUGAČE

Datum: 24.7. ob 17.00

Cena delavnice:  18 EUR

Opis delavnice:  Jedi, ki jih bomo pripravili za poletni brunch so lahko samostojne, lahko pa so dodatek k dobrotam z žara ali ideja za lahko večerjo. Nekatere jedi lahko pripravimo vnaprej, druge pa dokončamo na dan, ko jih potrebujemo. Cilj delavnice je pripraviti jedi iz sestavin, ki jih uporabljamo vsak dan na malo drugačen način. Delavnica je primerna tudi za vegetarijance.

Pripravili bomo dve sladki in dve slani krostati, tri poletne solate, dva zelenjavna namaza, ledeno torto in parfait. Poigrali se bomo z domačim ledenim čajem ter rekli kakšno besedo o koktajlih .

POSTRV NA DRUGAČEN NAČIN

Datum: 31.7. ob 17.00

Cena delavnice:  21 EUR

Opis delavnice:  Postrv je ena najokusnejših rečnih rib. Vsebuje veliko selena, vitamina D in je vir lahko prebavljivih beljakovin, vsekakor pa odlična izbira za LCHF dieto. Kako jo pripraviti drugače? Na delavnici jo bomo pripravili kot hladno predjed, juho, toplo predjed in glavno jed. Naučili se bomo filirati in odstraniti najmanjše kosti. Po tej delavnici lahko prijatelje ali družino povabite na »postrvjo večerjo kot v masterchefu«.

KAKO NAJ UPORABIM IN PRIPRAVIM JAGENJČKA

Datum: 7.8 ob 17.00

Cena delavnice: 21 EUR

Opis delavnice:  Mlada jagnjetina je ena izmed najokusnejših vrst mesa, a velikokrat premalo uporabljena ali celo nepoznana. Na delavnici se bomo naučili pravilnega razkosavanja. Spoznali  bomo različne načine uporabe vseh delov po načinu »zero waste« ter kako izkoristiti in pripraviti jedi iz manj cenjenih delov jagnjetine.  Tisti, ki se ukvarjajo z gostinstvom in turizmom bodo lahko spoznali, kako prodati jagnjetino z dodano vrednostjo.

POVABILO NA VEČERJO

Datum:  14.8. ob 17.00

Cena delavnice:  18 EUR

Opis delavnice:  Cilj delavnice je prikazati kako pripraviti vrhunsko večerjo iz navadnih sestavin.  Na delavnici bomo pripravili tatarski iz rdeče pese/fige, pancete in mladega sira, souffle s špinačo in ragujem, piščanec polnjen s karamelizirano poletno zelenjavo in breskov tarte z maskarponejevo zmrzlino.

TESTENINE

Datum:  21.8. od 17.00

Cena delavnice:  21 EUR

Opis delavnice:  Na delavnici se bomo naučili pripraviti sveže testenine iz različnih vrst testa, tako kratke, dolge, polnjene. Pripravili bomo različne oblike raviolov, tortelinov ali angelottov ter manj znanih vrst testenin.

CENA PAKETA šestih kulinaričnih delavnic je 99 EUR.

Udeleženci prejmejo knjižico z recepti ter na delavnicah aktivno sodelujejo. Vse, kar bomo pripravili, lahko poizkusijo ter kar ostane odnesejo domov.

Kulinarične delavnice bo vodila Ana Anita Ratoša, ki v gostinstvu dela že več kot 25 let. Izkušnje je pridobivala z delom na domači družinski gostilni in turistični kmetiji. Pomagala je pri vodenju velikih kuhinj (Grand Hotel Union, Hotel Perla). V skladu z željami naročnika je pripravljala koncepte za butične slaščičarne, turistične kmetije in bistroje. Za Akademijo Jezeršek je pripravljala kuharske delavnice.

Obvezne so predhodne prijave na luka.jereb@icra.si ali 051 627 410.