novice_2014_pgd_bukovo_zakojca_z_novim_vozilom_1

PGD Bukovo – Zakojca z novim vozilom

admin Novice

Člani Prostovoljnega gasilskega društva Bukovo – Zakojca so od v soboto tudi uradno bogatejši za novo gasilsko vozilo GVC 24/50. Kljub temu, da gre za dokaj veliko vozilo s petimi kubiki vode, je po mnenju domačih gasilcev sposobno posredovanja v vseh zaselkih pod Kojco, ki jih društvo pokriva. Ima popolno opremo za posredovanje v notranjih in zunanjih požarih, visoko zmogljivo črpalko in dodatno opremo. Vozilo je bilo nabavljeno v okviru rednega financiranja Občine Cerkno in njene gasilske zveze ter sredstvi, ki so jih zbrali domači gasilci. Občina Cerkno tudi sicer v to dejavnost veliko vlaga, na kar sta opozorila tudi poveljnik gasilcev severne primorske regije Stanko Močnik in domači župan Miran Ciglič. Tudi sicer so z odra deževale številne pohvale na račun dela gasilcev, še zlasti ob letošnjem žledolomu, ki je tudi to območje izjemno prizadel.

Na  prireditvi ob novem Domu krajanov na Bukovem so sodelovali predstavniki sosednjih in prijateljskih društev iz cerkljanske in tolminske občine, ki so se udeležili slovesne parade. Za kulturni program so poskrbele same domačinke, članice domačega pevskega zbora Iris, ki jih vodi upokojena pedagoginja Vojka Svetičič, blagoslov vozila pa je opravil cerkljanski župnik Zoran Zornik.

Gostujoči gasilci ter številni obiskovalci so si lahko sposobnost nove gasilke pridobitve ogledali na praktični prikazni vaji, ki so jo izvedli operativcu društva Bukovo – Zakojca.