slikca

Pazimo nase in na druge

admin Koronavirus COVID-19, Novice

Spoštovane občanke in občani,

dnevi, ki so pred nami, so pomembni za vse nas. Z upoštevanjem preventivnih ukrepov (higiena rok in kašlja, ustrezna medosebna razdalja, nošnja zaščitnih mask in za vse, ki se ne morete izogniti stikom, uporaba aplikacije #ostanizdrav) poskrbimo, da ostanemo na seznamu občin, kjer število novih primerov COVID-19 ne narašča prehitro. Upoštevajmo dodatna navodila zaposlenih v zdravstvu, trgovinah, vrtcu in ostalih dejavnostih, ki bodo tudi v prihodnjih dneh s svojim delovanjem skrbele za kakovost naših življenj.

V prazničnih dneh, ki prihajajo, načrtujmo svoje nakupe vnaprej, omejimo socialne stike, skrbno in natančno spremljajmo zdravstveno stanje. Ob pojavu katerega koli znaka ali simptoma okužbe takoj pokličimo izbranega osebnega zdravnika, pediatra ali zdravnika v enoti NMP. Če vam je odrejena karantena ali samoizolacija, natančno upoštevajte navodila strokovnih služb.

V primeru, da občutite zaskrbljenost, tesnobo ali neobvladljiv strah lahko vsak delovni dan med 13:00 in 15:00 na telefonski številki 051 399 777 kontaktirate psihologinjo v Centru za krepitev zdravja ZD Idrija.

Ker vsak sam najbolj pozna svoje sosede, sorodnike in prijatelje, jih pokličite po telefonu ali prek videoklica, povprašajte, če potrebujejo karkšno koli pomoč ali pa mogoče samo pogovor.

Hvala vsem in skupaj zmoremo.

#pazitenase #pazitenadruge #skupajnarazen

Gašper Uršič, župan