logo_zd_idrija

Organizirano cepljenje v Cerknem

admin Koronavirus COVID-19, Obvestila

19. JUNIJA V CERKNEM ORGANIZIRANO CEPLJENJE PROTI COVID-19, V IDRIJI PA 23. JUNIJA

V Zdravstvenem domu (ZD) Idrija meseca maja in junija izvajamo skupinsko cepljenje zainteresirane javnosti, ki je bilo doslej organizirano v prostorih pokritega balinišča pri Likarici v Idriji in je bilo v javnosti odlično sprejeto.

ZD Idrija je namreč skupaj z vodstvom idrijske občine in predstavniki Civilne zaščite Idrija našel lokacijo, kjer že drugi mesec ob petkih poteka cepljenje zainteresiranih občanov občin Idrija in Cerkno, na podlagi predhodnih prijav. Organizacija in izvedba cepljenja je doslej odlično uspela, saj smo tedensko cepili po 1000 ljudi in več. Takšno obliko cepljenja bomo zadnjič izvedli ta petek, 18. junija, ko bomo pocepili vse prijavljene občane, ki so do tedaj interes za cepljenje oddali s prijavo preko spletne strani ZD Idrija.

V poletnem času bomo s prvimi in drugimi odmerki cepili v prostorih ZD Idrija, o čemer bodo vsi zainteresirani pravočasno obveščeni iz cepilnega centra.

V Cerknem bomo skupinsko cepljenje (tudi brez naročanja) izvedli v soboto, 19. junija

V sodelovanju z Občino Cerkno in Civilno zaščito Cerkno smo v ZD Idrija, ki je eden od cepilnih centrov v državi, v preteklih dneh poiskali tudi ustrezno lokacijo v Cerknem, kjer bomo s prvimi odmerki cepiva zainteresirano javnost cepili v soboto, 19. junija. Cepljenje bo organizirano v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno, Goriška cesta 5, Cerkno, v naslednjih terminih:

  • V soboto, 19. junija, od 9.00 – 9.30 (samo za prijavljene v okviru podjetja Eta Cerkno)
  • V soboto, 19. junija, med 9.30 – 11. uro (za ostale zainteresirane občane, brez predhodne prijave)

Ob tem v ZD Idrija poudarjamo, da bomo na lokaciji v Cerknem cepili s prvimi odmerki cepiva, zainteresiranim občanom pa se na cepljenje ni potrebno predhodno prijaviti.

Cepljenje z drugimi odmerki cepiva bo za tiste, ki se bodo v soboto, 19. junija cepili v Cerknem, kasneje  – v predpisanem terminu – prav tako organizirano v Cerknem, o čemer bodo posamezniki naknadno obveščeni.

V Idriji bomo skupinsko cepljenje brez naročanja prvič izvedli v sredo, 23. junija

Podobno obliko cepljenja bomo po zaenkrat zadnjem petkovem skupinskem cepljenju, ki ga organiziramo v prostorih pokritega balinišča pri Likarici v Idriji, ta petek, 18. junija, v Idriji pripravili prihodnjo sredo, 23. junija.

Tedaj bomo v prostorih ZD Idrija med 13. in 15. uro cepili vse zainteresirane, ki se jim na cepljenje ni potrebno prijaviti.

S prvimi odmerki cepiva AstraZeneca in Janssen bomo tako v prostorih zavoda cepili zainteresirano javnost brez predhodnega naročanja.

Tudi v tem primeru bodo na cepljenje z drugimi odmerki vsi, ki bodo ta dan cepljeni v Idriji, na drugo cepljenje s strani ZD Idrija povabljeni v predpisanem terminu.

Ob zaključku skupinskega cepljenja na balinišču v Idriji se ZD Idrija želi zahvaliti vsem sodelujočim

Ta petek, 18. junija bomo še pred poletjem zaključili z izvedbo skupinskega cepljenja v prostorih pokritega balinišča pri Likarici v Idriji, kjer smo od začetka meseca maja s prvim oziroma drugim odmerkom cepili več kot 7.000 občanov.

Ob tej priložnosti se želimo zahvaliti vsem, ki so nam pomagali pri organizaciji in izvedbi cepljenja, saj je to predstavljalo velik logistični zalogaj, ki je tako lahko deloval le s skupnimi močmi vseh sodelujočih. Zaposleni ZD Idrija se zahvaljujemo vsem predstavnikom Občine Idrija, Občine Cerkno, Civilne zaščite Idrija in Civilne zaščite Cerkno, Rdečemu križu Idrija, Psihiatrični bolnišnici Idrija, gasilcem PGD Idrija in PGD Cerkno ter Zavodu Sopotniki, ki so nam priskočili na pomoč. Dobrodelnost, naklonjenost in humanost so neprecenljive človeške vrednote – zato iskrena hvala vsem sodelujočim.

Iz ZD Idrija še vedno pozivamo – cepimo se!

Cepljenje je enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred covid-19. Ne ščiti le cepljenih posameznikov, temveč z zmanjševanjem širjenja bolezni tudi druge. Ključno namreč je, da zaščitimo svoje ter tudi zdravje naših družinskih članov, prijateljev, sosedov, znancev in sodelavcev. Cepljenje je prostovoljno, a je najboljši način, da premagamo virus in se vrnemo v običajne tirnice življenja.