novice_2013_obcinski_praznik_tokrat_tudi_z_mednarodno_udelezbo

Občinski praznik tokrat tudi z mednarodno udeležbo

admin Novice

1. oktober je praznik Občine Cerkno, letos že 19. po vrsti. Letošnji občinski praznik bo občina 28. in 29. septembra obeležila nekoliko drugače in sicer z dvodnevnim mednarodnim dogodkom, z udeleženci iz Italije – Cassacco in Hrvaške – Novigrad in Krapina. Gre za srečanje prebivalcev partnerskih lokalnih skupnosti, ki ga sofinancira Evropska komisija iz programa Evropa za državljane – Aktivni državljani za Evropo.

Dvodnevni dogodek se bo pričel v soboto popoldne, s prihodom gostov iz omenjenih gostujočih občin. Po nagovoru župana in novinarski konferenci bo sledila slavnostna občinska seja v dvorani glasbene šole Cerkno. Sobotni večer bo nato kulturno obarvan in sicer z nastopom ženskega pevskega zbora Cerklanke, pihalnega orkestra Eta iz Cerknega ter pevskega zbora in pihalne godbe iz Casascca.

V nedeljo dopoldne bo pred hotelom Cerkno potekala skupna tržnica, kjer se bodo predstavile štiri sodelujoče občine s kulinaričnimi in turističnimi ponudbami iz svojega območja, najmlajši pa se bodo lahko udeležili ustvarjalnih delavnic. Istočasno bo ob 10. uri potekala še okrogla miza, na temo ogrevanja na biomaso, s primeri dobrih praks. Popoldan bo namenjen druženju in ogledu turističnih znamenitosti občine Cerkno.

V sklopu Evropa za državljane se občina Cerkno vključuje tudi izven Slovenije in skuša skupaj z ostalimi občinami aktivno sodelovati ter nuditi dodatne priložnosti za sodelovanje v razpravah in pogovorih, ob tem pa aktivno vključiti društva in državljane. Srečanja se bo udeležilo okoli 100 udeležencev iz partnerskih mest, seveda pa so dogodki namenjeni občanom, članom raznih društev, strokovnjakom s področja arheologije, turizma,… pridelovalcem lokalne hrane in izdelovalcem lokalnih tipičnih produktov ter otrokom in mladostnikom.