novice_2014_obcinski_praznik_slavnosten_1

Občinski praznik še posebej slavnosten

admin Novice

Na občinski praznik že tradicionalno Občina Cerkno, ki bo čez dva meseca obeležila svojo 20. obletnico, podeli prizadevnim občanom Bevkove nagrade in priznanja. Letos so to častno nagrado prejeli Anamarija Hvala za izjemno pedagoško delo pri vzgoji mladih na področju prometne varnosti, Božan Verbič za dolgoletno tradicijo ohranjanja utripa Cerkljanske na gibljivih slikah ter Silvo Čemažar za nenadomestljiv prispevek pri ohranjanju etnološke dediščine Cerkljanske. Bevkovo priznanje je šlo v roke Štefanu Rutarju za domoznansko predanost Cerkljanski ter za njeno bogato digitalno promocijo.

Po slavnostni seji so bili občani Občine Cerkno povabljeni k ogledu razstave Cerkljanskega muzeja ob 200. letnici rojstva našega rojaka dr. Franca viteza Močnika, kjer smo si lahko ogledali tudi priložnostni poštni žig, poštne znamke in ovojnice posvečene Francu Močniku Filatelističnega društva Idrija, ter ponovnem odkritju njegovega spomenika pred stavbo muzeja.

Nadalje je župan Občine Cerkno, Miran Ciglič, povabil prisotne k ogledu novega otroškega igrišča, ki bo odslej vedno na razpolago prebivalcem naše občine. Predstavil je osnovne podatke o investiciji v igrišče, kot tudi v odbojkarsko igrišče, ki ga nekateri hotelski gostje že uporabljajo za treninge, ter povabil v stavbo Večnamenskega centra Cerkno, kjer je skupaj z Marjom Mlakarjem prerezal trak. Prebivalci Cerknega so bili nad novimi pridobitvami navdušeni, predvsem pa so se nostalgično spominjali vseh zgodb, ki so jih nekoč živeli za temi zidovi, ki imajo sedaj drugačno podobo in namembnost.

Želja vseh pa je bila, da bi ti prostori prišli prav vsem tistim, ki so tako dolgo čakali nanje in s svojimi aktivnostmi pomembno prispevajo k utripu življenja v našem kraju.

Fotografije je prispeval Marko Čadež, za kar se mu najlepše zahvaljujemo.