1280px-Slovenska_zastava

OB DNEVU DRŽAVNOSTI

admin Novice

 

Drage občanke in občani, sodržavljani, prijatelji Občine Cerkno,

današnji dan je veliko več kot običajen dan.

Je dan, ko obeležujemo največji praznik naše države, samostojnost in neodvisnost Slovenije.

Kot župan in kot sosed, prijatelj, znanec vam želim ob tem dnevu na srce položiti predvsem eno misel: Pogled v preteklost bi nas moral ne glede na našo politično ali svetovnonazorsko pripadnost vselej opomniti, da je prihodnost naše domovine v rokah vsakega od nas. Razlogov za to, da se v današnjem času počutimo nemočni, je več kot dovolj. Ko se nam zdi, da sami ne moremo ničesar spremeniti, je še toliko pomembneje, da se ozremo v okolje, v kateri živimo.

Začnimo z majhnimi koraki.

Začnimo pri sebi, v naših lastnih domovih, v našem mestu in skupnosti, ki prav tako kot vsak izmed nas doživlja svoje vzpone in padce. Za vse uspehe in neuspehe, načrte za prihodnost in realizacijo teh načrtov smo odgovorni sami. Vključujmo se v skupnost, opozarjajmo na pomanjkljivosti in širimo pozitivne zgodbe, opominjajmo na dosežke, ki nas delajo velike. Spodbujajmo se, ravnajmo z našim mestom in državo tako, kot da sta naša. Ker tudi sta. Naj nam ne bo vseeno, v kakšnem okolju in kako živimo.

V Občini Cerkno smo že veliko premaknili, a čaka nas še dolga pot do enotnosti, sprave in delovanja v smeri skupnega cilja.

Zahvaljujem se vsem občankam in občanom, tako posameznikom kot skupinam, krajevnim skupnostim, društvom in drugim organizacijam, ki soustvarjate dobre pogoje za življenje in delo v Cerknem in odprtih rok sprejemate tudi obiskovalce.

Zahvaljujem se vsem, ki ohranjate spomin na pomembne dogodke iz procesa osamosvajanja in izražate globoko, iskreno spoštovanje do rojakov, zaslužnih za našo svobodo.

Ne le spomin in praznovanje, naša vsakdanja dejanja naj bodo naš skupni poklon samostojni in samozavestni Sloveniji.

 

Vaš župan Gašper Uršič

 

 

Fotografija: Andrej Jakobčič