novice_2018_xxl_pomoc_zbiranje_zamaskov

Nov namen zbiranja zamaškov v letu 2019

admin Novice

Projekt XXL pomoč, s katerim zbiramo zamaške v občini Idrija in Cerkno bo z letom 2019 imel nov namen. Po dveh letih sodelovanja Rdečega križa Območnega združenja Idrija ter Doma upokojencev Idrija – službe za pomoč družini na domu se je zbralo 3.830 kg zamaškov in sredstva iz tega naslova namenilo upokojencem z najnižjimi pokojninami. V okviru akcije Zrele izkušnje – mlada pomoč se je uporabnikom omogočilo 80 ur različnih del: od beljenja stanovanja, prekopavanja vrta, košnje trave in urejanja okolice, do zlaganja drv. Trenutno je na voljo še nekaj sredstev za plačilo zimskih opravil, saj je zima pred vrati in bodo študenti pomagali pri kidanju snega, ko bo potrebno.

Novo akcijo zbiranja zamaškov smo zasnovali skupaj Rdeči križ Območno združenje Idrija in Center za socialno delo Severna Primorska, enota Idrija pod sloganom HITRA POMOČ ZA OSEBE V SOCIALNI STISKI z namenom zagotoviti sredstva za osebe, ki se znajdejo v nenadni stiski. Pomoč bo namenjena takojšnjemu nakupu osnovnih dobrin, kot so: zdravila, posebna hrana, npr. mleko v prahu za dojenčke, vozovnica za avtobus, higienski ali enostavni ortopedski pripomoček in podobno. Sredstva ne bodo namenjena plačevanju tekočih položnic in zapadlih terjatev. Center za Socialno delo dodeli na podlagi vloge izredno denarno pomoč, če je oseba do nje upravičena in postopek traja do enega meseca. S sredstvi zbranimi v akciji XXL pomoč pa bomo lahko hitro priskočili na pomoč ter tako rešili nenadno težavo. Sodelujoči v akciji se povezujemo z namenom hitrega in učinkovitega pristopa reševanja težav oseb v socialni stiski.

Vsem občanom, vrtcem, šolam, podjetjem in ostalim sodelujočim v projektu, se zahvaljujemo za dosedanje zbiranje zamaškov ter vabimo k nadaljnji podpori.

novice_2018_xxl_pomoc_zbiranje_zamaskov_logo