novice_2019_e-nostavno_na_kolo_02

Na Cerkljanskem je v okviru operacije E-nostavno na kolo potekala predstavitev dobrih praks s področja kolesarstva

admin Novice

LAS s CILjem je v okviru operacije sodelovanja LAS »E-nostavno na kolo« v sredo, 12. 6., gostil ogled dobrih praks na področju kolesarstva. Namen operacije je nadgradnja že obstoječih turističnih produktov z medregijskim sodelovanjem in preko investicij v podporno infrastrukturo in opremo, omogočati boljšo kolesarsko izkušnjo z namenom spodbujanja kolesarstva kot oblike trajnostne mobilnosti in kot poslovne priložnosti.

Na ogledu dobrih praks s področja kolesarstva, ki je potekalo na Cerkljanskem, so v operaciji sodelujoče lokalne akcijske skupine in predstavniki sodelujočih občin ter zainteresiranih organizacij imeli možnost spoznati in preizkusiti e-gorska kolesa podjetja Proloco Trade d.o.o.,  v Bike & Fun Parku Scott Cerkno prisluhniti o njegovem nastanku, delovanju, izzivih in priložnostih. Sledila je še predstavitev avtomatiziranega sistema za izposojo koles MICikel, ki je nastal v sodelovanju podjetja Vizija sport d.o.o. ter Šolskega centra Velenje. Za zaključek so udeleženci dosedanja znanja, ki so jih pridobili tokrat in na podobnih ogledih dobrih praks na Gorenjskem in v Osrednji Sloveniji, strnili v nekoliko drugačnem pogovoru o možnosti avtomatizirane izposoje gorskih koles za turiste. Ugotovili so, da segment tistih, ki si želijo doživeti območje s kolesom, predvsem električnim kolesom, raste, da pa avtomatika pri tovrstni izposoji ne more nadomestiti osebnega stika pri prvi uporabi električnega kolesa in nasvetih, kaj si lahko obiskovalci ogledajo ter katere poti uporabiti.

Organizacijo in izvedbo dogodka so podprli: Občina Cerkno, LTO Laufar Cerkno, Terme in smučišče Hotel Cerkno, Športno društvo Pedal Cerkno, Proloco Trade d.o.o., Vizijasport d.o.o., LAS s CILjem, ICRA d.o.o. Idrija.

Več informacij o operaciji »E-nostavno na kolo« je na voljo tukaj.

Avtor fotografij: Gregor Kacin, LTO Laufar Cerkno

logo_operacije_prp_leader_eu_slo

Operacija je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino sporočila je odgovoren upravičenec operacije ICRA d.o.o. Idrija.