novice_2017_ledena_pravljicna_dezela

Letos v Cerknem Ledena pravljična dežela

admin Novice

V čarobnem mesecu decembru, ki kliče k veselju in radosti, bo tudi v letošnjem letu v Cerknem zaživela tri dnevna pravljična dežela, ki je darilo občine Cerkno vsem otrokom in odraslim. Letošnja pravljična dežela bo s pomočjo uspešnega sodelovanja lokalnih podjetij in organizacij: Občine Cerkno, podjetje Certa, Hotel Cerkno, Krajevna skupnost Cerkno, LTO Cerkno, OŠ Cerkno, vrtec Peter Klepec Cerkno, ICRA Idrija, Smeškov svet, ZPM Idrija, Glasbena šola Cerkno, Cerkljanski skavti,… polepšana s pravim drsališčem ter bogatejšim programom za otroke ter glasbenimi dogodki za odrasle.

LEDENA PRAVLJIČNA DEŽELA bo svoja vrata odprla v četrtek 28.12. 2017 na dvorišču pred hotelom Cerkno ter otroke popeljala v čarobni svet dogodivščin ob praznično okrašenih hiškah s številnimi pravljičnimi junaki z otroškim programom, obiskom dedka Mraza, kulturni program, praznično otroško tombolo, čarodejemAntonijem ter pravim otroškim silvestrovanjem.

Zaživel bo otroški bazar izpod pridnih rok učencev osnovne šole in otrok iz vrtca Peter Klepec ter izmenjevalnica otroških igrač in knjig – otrok prinese igračo ali knjigo, ki bo jo rad zamenjal in si v zameno izbere drugo igračo ali knjigo. Za dodatno praznično vzdušje pa bodo poskrbeli lokalni ponudniki na praznični tržnici lokalnih izdelkov in pridelkov.

Želja ustvarjalcev pravljične dežele ostaja, da vsako leto deželo napolnijo z veselimi pogledi in srečnimi nasmehi tako otrok kot odraslih ter si tako skupaj polepšajo praznični čas.

Lepo vabljeni.