Leonida in Albert

[KREPITEV SKUPNOSTI] Izštekani najstniki in starši, ki štekajo – predavanje za starše (sreda, 21. 4., ob 18:00)

admin Napovednik, Novice

Občina Cerkno v okviru projekta Krepitev skupnosti vabi vse starše, učiteljice in učitelje, vzgojiteljice in vzgojitelje, strokovne delavke in delavce, babice, dedke, tete, strice … na drugo brezplačno spletno predavanje z naslovom:

Izštekani najstniki in starši, ki štekajo
Predavata: Leonida Mrgole in dr. Albert Mrgole

Predavanje bo potekalo prek spletne aplikacije ZOOM v sredo, 21. 4. 2021, ob 18:00.
Za prijavo pišite na katjusa.mrak@cerkno.si.

Življenje z najstniki starše velikokrat pripelje v situacije, ko se počutijo nemočni, izgubljeni, ko spremembe zamajejo ravnotežje v družini, ko zmanjka učinkovitih strategij, ko se počutijo brez avtoritete, se sprašujejo, kaj so v preteklosti naredili narobe, ko otroci vabijo v igre neskončnega pregovarjanja, ko se borijo za svoj prav in uveljavljajo moč …

  • Kaj pomeni ohraniti stik z odraščajočim otrokom?
  • Kako se naj odzivamo na njihove nove potrebe in vse spremembe?
  • Kako se naj ne zapletamo v neskončno pregovarjanje in kako sploh učinkovito komunicirati z odraščajočimi?
  • Kaj pomeni ohraniti avtoriteto, držati meje in pravila?
  • Kako jih naj učimo, da bodo samostojni in odgovorni?
  • Veliko vprašanj, ki imajo konkretne odgovore skozi praktične primere in izkušnje. Tudi za starše, ki še nimajo najstnikov, da bodo pripravljeni vnaprej!

O IZVAJALCIH PREDAVANJ
Trenutno zelo priljubljena predavatelja, Leonida in dr. Albert MRGOLE, sta starša štirih odraslih otrok. Preko 15 let delujeta v psihoterapevtski praksi. Starši imajo radi zlasti njun preprost način, ko na konkretnih zgodbah in primerih pokažeta, kako ohraniti stik z otroki in starševsko moč v vsakdanjih domačih situacijah. Čar njunih predavanj so konkretne in uporabne zgodbe iz življenja, kjer brez olepševanja pokažeta stvari, kakor so v resnici. S svojim sproščenim načinom prinašata staršem uporabne namige in upanje za praktične rešitve in večjo povezanost v družinah.

Trenutno sta najbolj prepoznavna po uspešnici, vzgojnem priročniku za starše Izštekani najstniki in starši, ki štekajo. Predstavila pa bosta tudi prvi vodnik za starše iz njune nove zbirke NAJvodila za NAJ starše.

Med spletnimi tečaji sta zelo priljubljena »Obvladovanje jeze pri sebi« in »Obvladovanje jeze v partnerstvu« ter njuni drugi namigi za starše.

Lahko se naročite tudi na njun YouTube kanal: Albert & Leonida Mrgole www.youtube.com/c/AlbertLeonidaMrgole?sub_confirmation=1,
kjer imate prost dostop do številnih predavanj in kratkih posnetkov o vzgoji in partnerskih odnosih. Kratki napotki, namigi, ideje in spodbude.

Več o njunem delu in njunih referencah najdete na spletni strani: www.vezal.si

Krepitev skupnosti

V sklopu projekta Krepitev skupnosti, Občina Cerkno organizira brezplačna predavanja, ki so financirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa za razvoj podeželja RS 2014-2020.