logo-las-prp-eu-slo

Kako dobro poznate naše lokalne ponudnike?

admin Novice

Na Idrijsko-Cerkljanskem imamo številne lokalne ponudnike, čigar pridelke in izdelke lahko kupite pri njih doma, na kmetiji, v lokalnih trgovinah pa tudi v Pokriti tržnici Idrija ali na tržnici v Cerknem. Z nakupom pridelkov in izdelkov v svojem lokalnem okolju od poznanih proizvajalcev smo veliko bolj prepričani o njihovem izvoru in kvaliteti ter ohranjamo delovna mesta na našem podeželju. Če proizvajalcev še niste spoznali, jih lahko v posnetih predstavitvenih videih. Vabimo vas k njihovemu ogledu na spodnjih povezavah.

V okviru projekta Digitalne rešitve ZA izzive podeželja so lansko poletje nastajali predstavitveni filmčki lokalnih ponudnikov s katerimi ne želimo le predstaviti različne ponudnike, ampak tudi spodbuditi prebivalce k nakupu kakovostnih lokalnih produktov ter vzpostaviti zaupanje in prepoznavanje njihove ponudbe. Nastalo je 8 promocijskih filmov različnih ponudnikov na Idrijsko-Cerkljanskem.

Namen kratih predstavitvenih filmov je pokazati, da za vsakim pridelkom ali izdelkom stoji zgodba, ki izhaja iz dela celotne družine, njihove ustvarjalnosti in predanosti domačemu okolju. Na Idrijsko-Cerkljanskem se lahko pohvalimo s številnimi kakovostnimi pridelovalci zelenjave, sadja, medu in čebeljih pridelkov, proizvajalci sirov in mlečnih izdelkov, kruha in peciva, idrijskih žlikrofov, izdelkov za nego obraza in telesa ter drugih rokodelskih izdelkov.

Mogoče so vas ponudniki že sami dosegli in pokazali, od kje izvirajo njihovi pridelki izdelki ter koliko rok je potrebnih pri delu. Promocijske videe najdete na spletni strani Idrijsko-Cerkljanske razvojne agencije, na njenih socialnih omrežjih YouTube in Facebook ter na spletni strani www.lokalna-ponudba.si, ki je nastala v okviru projekta Digitalne rešitve ZA izzive podeželja.

 

novice_2021_lokalni_ponudniki_kmetija_na_hmenic

Kmetija Na Hmenic’, Otalež, Cerkljansko (povezava na promocijski video)

novice_2021_lokalni_ponudniki_kmetija_pri_baslju

Kmetija pri Bašlju, Jazne, Cerkljansko (povezava na promocijski video)

novice_2021_lokalni_ponudniki_kmetija_pri_raspetu

Kmetija pri Raspetu, Poče, Cerkljansko (povezava na promocijski video)

novice_2021_lokalni_ponudniki_kmetija_v_gradis

Kmetija V Gradiš, Trebenče, Cerkljansko (povezava na promocijski video)

novice_2021_lokalni_ponudniki_tesing

Tesing Klemen Florjančič s.p., Cerkno (povezava na promocijski video)

novice_2021_lokalni_ponudniki_klancarjeva_kmetija

Klančarjeva kmetija, Zadlog, Idrijsko (povezava na promocijski video)

novice_2021_lokalni_ponudniki_kgz_idrija

Kmetijska zadruga Idrija, Idrijsko-Cerkljansko (povezava na promocijski video)

novice_2021_lokalni_ponudniki_pokrita_trznica

Pokrita tržnica Idrija, Idrijsko-Cerkljansko (povezava na promocijski video)

 

Aktivnost se izvaja v okviru operacije Digitalne rešitve ZA izzive podeželja v okviru izvajanja podukrepa 19.3. »Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine«. Operacija je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovoren upravičenec operacije ICRA d.o.o. Idrija.

logo-las-prp-eu-slo