Obvestila za javnost o vodooskrbi

Varčevanje s pitno vodo – Lazec in Jesenica

četrtek, 16. september, 2021Zaradi zmanjšanih dotokov pozivamo uporabnike priključene na vodovod v Lazcu in Jesenici k racionalni rabi in varčevanju pri porabi pitne vode. Prepovedana je poraba pitne vode za vse namene, ki niso življenjsko nujni (zalivanje vrtov, pranje avtomobilov in dvorišč, žganjekuha ter podobno). Zahvaljujemo se za razumevanje.

Motena vodooskrba – Zakojca (15. september)

torek, 14. september, 2021Uporabnike priključene na vodovod v Zakojci obveščamo, da bo zaradi del na vodovodnem omrežju v sredo 15. 10. 2021 med 9. in 11. uro motena vodooskrba. Po končanih delih očistite mrežice in druge nastavke na pipah ter temeljito izperite hišno vodovodno omrežje. Zahvaljujemo se za razumevanje.

Obvezno prekuhavanje pitne vode iz vodovodov v upravljanju Občine Cerkno (10. september)

petek, 10. september, 2021Upravljavec vodovoda je dolžan zagotavljati skladnost in zdravstveno ustreznost pitne vode. Na sistemih brez priprave oz. dezinfekcije, kjer se pojavlja stalna ali občasna mikrobiološka onesnaženost pitne vode, je edini možen ukrep prekuhavanje vode pred uporabo v prehranske namene. Obveščamo vas, da trajni ukrep obveznega prekuhavanja vode pred uporabo v prehranske namene, do preklica tako še vedno velja na naslednjih vodooskrbnih sistemih v ... Podrobneje

Čeplez in Gorje – preklic ukrepa prekuhavanja

sreda, 11. avgust, 2021Uporabnike priključene na vodovod v Čeplezu in Gorjah obveščamo, da je kontrolni vzorec potrdil zdravstveno ustreznost pitne vode. Ukrep prekuhavanja ni več potreben. Zahvaljujemo se za razumevanje.

Arhiv obvestil o vodooskrbi najdete na tej povezavi.