novice_2020_izredna_krvodajalska_akcija

Izredna krvodajalska akcija

admin Novice

Obveščamo, da bo v četrtek, 7. maja 2020 od 7.00 do 13.00 potekala IZREDNA krvodajalska akcija v MODRI DVORANI v Idriji, saj so večje potrebe po krvi. Protokol odvzema je drugačen kot pri redni akciji in sicer; krvodajalci, ki bodo prejeli SMS vabilo in potrdili udeležbo, bodo predhodno telefonsko preverjeni glede zdravstvenega stanja, nato se dogovorijo za uro odvzema, saj je strogo omejeno skupno število krvodajalcev v prostoru. Prihod krvodajalcev na odvzem krvi (dostop do zdravstvene storitve) NE KRŠI ODREDBE o prepovedi gibanja izven občine stalnega ali začasnega bivanja.

Dodatno obvestilo za prihajajočo izredno krvodajalsko akcijo je, da bo potekala dva dni, se pravi v četrtek, 7.5. in v petek, 8.5.2020 v Modri dvorani Idrija od 7.00 do 13.00 ure. Obveščamo vse krvodajalce, da se lahko sami dogovorite za uro darovanja krvi, tako da pokličete na številki Zavoda za transfuzijsko medicino Ljubljana 051 389 270 ali 051 671 147, tudi med vikendom. Velja za krvodajalce občin Idrija in Cerkno, ki so že darovali kri (torej ne sme biti prvič). Ostali ukrepi so navedeni tukaj http://www.ztm.si/novice/ukrepi-pri-krvodajalcih-za-preprecevanje-prenosa-sars-cov-2/.

Posredujemo uradno navodilo ZTM:

Zaradi zaščite krvodajalcev in zaposlenih ter preprečevanja možnih prenosov bolezni izvajamo prilagojene krvodajalske akcije, na katere vabimo samo krvodajalce tistih krvnih skupin, ki jih potrebujemo. Tiste krvodajalce, ki jih potrebujemo, bomo vabili preko sms vabila, v katerem jih bomo prosili za povratni klic za dogovor o uri prihoda in preverjanju pogojev za darovanje.

Z ukrepi preprečujemo okužbe in širjenje bolezni COVID-19 med ljudmi. Po do sedaj znanih podatkih se s transfuzijo krvi bolezen COVID–19 ne prenaša.

Trenutno niste primerni za darovanje krvi:

  • če ste v zadnjih 28 dneh potovali izven Slovenije (velja za vse države EU in druge celine),
  • če imate prehlad, kašljate in kihate,
  • imate povišano telesno temperaturo,
  • prebolevate nalezljivo bolezen,
  • ste bili v stiku z obolelo osebo,
  • ste v zadnjih 28 dneh preboleli nalezljivo bolezen.

Za dodatne informacije nas lahko pokličete na 051 389 325.