logo-obcina-cerkno

Informacija o prejetem pismu Združenja občin Slovenije glede pojava koronavirusa

admin Koronavirus COVID-19, Novice, Obvestila

Dne 28. 2. 2020, je na Ministrstvu za zdravje potekal sestanek, na katerem je minister za zdravje Aleš Šabeder z ekipo predstavnikom združenj in občin predstavil stanje v zvezi s pojavom koronavirusa in navodili kako postopati ob pojavu virusa.

V Sloveniji zaenkrat še ni potrjenega primera koronavirusa, vendar je malo verjetno, da bo Slovenija ostala oaza brez tovrstnega primera, zato so na nivoju države pripravljeni vsi potrebni ukrepi v primeru pojava virusa.

S strani Ministrstva za zdravje je bilo povedano, da je vseh 55 vstopnih točk dobro pripravljenih za primer pojava koronavirusa in zaenkrat ne bodo vse aktivirane, temveč le 16 od njih. Zagotovljenih je dovolj zaščitnih sredstev, Vlada RS je sprostila tudi dodatno zaščitno opremo iz blagovnih rezerv. Javnim zdravstvenim zavodom bo zagotovljeno dovolj zaščitne opreme za zdravstveno osebje in tudi paciente, ki jih bodo obravnavali. Oprema iz blagovnih rezerv bo koordinirana, po posvetu z epidemiologi, razdeljena pa bo po terenu glede na stanje in potrebe.

Med drugim je bilo predlagano, da občine preko svojih komunikacijskih kanalov ažurno obveščajo svoje prebivalce o aktivnostih in stanju v zvezi s koronavirusom.

V zvezi z odpovedmi prireditev je bilo povedano, da zaenkrat razlogov za to ni. V kolikor pa pride do pojava koronavirusa, pa bodo na tistem območju prireditve odpovedane.

S strani pristojnih so bile občine tudi pozvane, da se povežejo z organi civilne zaščite na njihovem območju in epidemiologi ter si izmenjajo potrebne informacije in uskladijo protokol potrebnih aktivnosti.

VEČ INFORMACIJ: http://www.cerkno.si/obvestilo-obcinam-aktualne-informacije-v-zvezi-z-novim-koronavirusom/