novice_2020_covid_19_prostovoljci

V Občini Cerkno v tem trenutku 44 prostovoljcev pripravljenih pomagati

admin Koronavirus COVID-19, Novice

Hvala predsednikom krajevnih skupnosti in društev za hiter odziv pri pomoči Občini Cerkno in civilni zaščiti za pripravo na organizacijo dodatne oskrbe za občanke in občane v primeru, da se razmere v zvezi z virusom zaostrijo. Danes do 9:00 se je javilo kar 44 prostovoljcev, ki so v naslednjih tednih pripravljeni pomagati pri varstvu otrok, prevozih, dostavi hrane in širjenju potrebnih informacij.

Za namen pridobivanja informacij o potrebah v Občini Cerkno smo vzpostavili tudi telefonsko številko 051 222 880, na katero lahko občani v primeru, da potrebujejo kakršno koli pomoč, tudi pokličejo vsak dan med 9:00 in 13:00. Prosimo, da vsi to informacijo razširite med vašimi sokrajankami in sokrajani.

Še enkrat naprošamo vse, da s skupnimi močmi nagovorimo kar največji krog ljudi o resnosti situacije. Podcenjevanje virusa ima lahko izrazito negativne posledice, zato je pomembno, da v teh dneh opravimo samo najnujnejše nakupe, odpovemo različna druženja, praznovanja, prostočasne aktivnosti, obiske sorodnikov, težko delo v gozdu in podobno. Pomembno je, da z lastnim zgledom pomagamo starejšim pri nabavi osnovnih živil, higienskih sredstev ter zdravil in jim vse to predamo ob izogibanju osebnega kontakta ter upoštevanju higienskih standardov. Predvsem pa opozarjamo mlade, da je zadrževanje na skupnih javnih površinah do preklica prepovedano.

Zadnje informacije o pojavu virusa po posameznih občinah najdete na: https://www.nijz.si/sl/dnevno-spremljanje-okuzb-s-sars-cov-2-covid-19