gašper uršič

Cerkljanske novice (julij 2020): Prihodnost občine je v rokah vsakega od nas

admin Novice

Spoštovane občanke, spoštovani občani!

Prihodnost občine je v rokah vsakega od nas. Da bi nam bilo v naši skupnosti prijetno, da bi bilo naše okolje zdravo in človeku prijazno, ni treba nič drugega, kot nekaj strpnosti, prilagodljivosti in sodelovanja. V negotovih časih, ki jih preživljamo, je še toliko pomembneje, da se ozremo tudi na druge. Vključujmo se v skupnost, ravnajmo odgovorno in se večkrat spomnimo na dosežke, ki nas delajo velike.

Načrti, ki jih imamo za naše mesto in okolico, se kljub številnim birokratskim oviram uspešno uresničujejo. Z gradnjo Spara si lahko Cerkno obeta prvi trgovski center, z gradnjo mostu pri Eti pa večjo poplavno varnost objektov na levem in desnem bregu Cerknice. Pozitivne rešitve se kažejo tudi pri selitvi zdravstvene postaje na novo lokacijo. Starejšim bo bivanje v občini kmalu izboljšal program Prostofer, staršem in otrokom pa deseti oddelek vrtca. Kmalu se bo z razpisom na Občini odprlo delovno mesto za strokovnega sodelavca oziroma sodelavko, ki bo skrbel za izboljšanje kakovosti bivanja ranljivih skupin.

V občini Cerkno smo že veliko premaknili, a čaka nas še dolga pot do enotnosti, sprave in delovanja v isti smeri. Verjamemo, da bo k temu pomembno prispevala boljša in bolj odprta komunikacija med nami. Tako smo še posebej veseli nove številke Cerkljanskih novic. V njej so zbrani najpomembnejši dogodki, ki so zaznamovali življenje v občini Cerkno v zadnjem letu.

Zahvaljujem se ustvarjalcem nove številke, predvsem pa posameznikom in skupinam, krajevnim skupnostim, društvom in drugim organizacijam, ki soustvarjate dobre pogoje za življenje in delo v Cerknem in odprtih rok sprejemate tudi obiskovalce. Zahvaljujem se občankam in občanom, ki vam ni vseeno, v kakšnem okolju in kako živite.Sprememba ni nikoli enostavna, niti se ne zgodi čez noč. Je pa vedno mogoča, če skupaj delamo za isti cilj.

Župan Občine Cerkno Gašper Uršič

***
Objavljeno v: Cerkljanske novice, letnik 7, št. 18, julij 2020, str. 2.