Vir: www.mojaobcina.si

[DOPOLNJENO] Brezplačni topli obrok za učence in dijake in poziv prostovoljcem

admin Koronavirus COVID-19, Novice

V skladu z okrožnico MIZŠ, ki so jo šole in občine prejele v preteklih dneh, občanke in občane obveščamo, da bo v času pouka na daljavo za učence in dijake zagotovljen brezplačni topli obrok.

Brezplačni topli obrok pripada učencem in dijakom, pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji ali odločbi na podlagi vloge za priznanje pravice do subvencije malice ali kosila ne presega 382,82 € (3. dohodkovni razred otroškega dodatka oziroma 2. razred državne štipendije). Brezplačni topli obrok pripada tudi učencem in dijakom, ki so nameščeni v rejniško družino.

Učenci in dijaki v Občini Cerkno se na topli obrok prijavijo prek elektronskega naslova prehrana@os-cerkno.si. Dijaki naj ob prijavi priložijo dokazilo o upravičenosti do brezplačnega toplega obroka.

Šola bo upravičenost do brezplačnega obroka osnovnošolcev preverila v CEUVIZ. Obroke bodo pripravili v šolski kuhinji. Glede celotne logistike in prevzema obroka boste preko občinske in šolske spletne strani obveščeni v prihodnjih dneh.

Način prevzema obrokov >>

Potrebe po računalniški opremi
Zavedamo se, da z učenjem na daljavo prehajamo v obdobje, ko bo zelo obremenjena tudi vaša domača računalniška oprema. V kolikor imate v družini več šolajočih otrok in potrebujete dodatno računalniško opremo kontaktirajte OŠ Cerkno na elektronski naslov info@os-cerkno.si. Šola razpolaga z nekaj računalniške opreme, ki jo za čas pouka na daljavo lahko posodijo družinam. Prav tako jih lahko kontaktirate, v kolikor imate kakršnekoli tehnične težave. V sodelovanju s prostovoljci iz lokalne skupnosti vam bomo priskočili na pomoč.

Prostovoljci za pomoč pri pedagoškem delu z učenci in dijaki
Na poziv župana se je za pomoč v 2. valu epidemije odzvalo že okrog 20 prostovoljcev iz celotne Cerkljanske. Vstopamo v novo obdobje izvajanja pouka na daljavo, tako da Občina Cerkno in OŠ Cerkno naslavljata vse občanke in občane, ki imajo izkušnje s pedagoškim delom in oddaljenim učenjem, da se prijavijo na spodnji povezavi. Prostovoljce bomo povezali s strokovno službo na OŠ Cerkno, kjer bodo dobili podrobnejša navodila za pomoč pri organiziranju učenja na daljavo.

Prijava prostovoljcev >>